Når skoene klemmer på Politiken

Bjarne Schilling

Dagbladet Politiken prøvede den 27. marts 2023 at give det indtryk, at Moderaternes Christina Egelund, der før valget ”tordnede mod regeringens politik om de danske syriensbørn”, efter valget og udnævnelsen til uddannelses- og forskningsminister havde skiftet holdning. I artiklen, hvor Egelund fastholder at hendes holdning er uændret, er der ingen dækning for overskriftens påstand om, at ”Nu har piben fået en anden lyd”.

I Politiken den 29. marts 2023 vælger ”læsernes redaktør”, Bjarne Schilling, ikke at korrigere dette primitive forsøg på karaktermord, men fremturer med at så tvivl om Egelund:  »Uddannet i litteratur og sprogvidenskab fra Sorbonne i Paris«, stod der om uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) på side 9 i 1. sektion mandag 27.3. Hun læste på det franske universitet fra 2000 til 2003, men har ikke afsluttet studierne.

Christina Egelund, Uddannelses- og forskningsminister, oplyser i hendes CV på Folketingets hjemmeside: ”Studier i litteratur og sprogvidenskab, Lettres Modernes, Sorbonne, Paris, 2000-2003”.

Politikens debat- og kulturredaktør Anita Bay Bundegaard

Politiken er mindre nøjeregnende, når dagbladets egne medarbejdere fusker med deres uddannelsesmæssige credentials.

Anita Bay Bundegaard er blandt dem, der har taget sig ”friheder” og pyntet på sit CV. Bundegaard er født og opvokset i Tejn på Bornholm, var ansat som programmedarbejder i Bornholms Radio 1994-96, var redaktør af Højskolebladet 1996-98, debatredaktør på Politiken 1998-2000, og i regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV, minister for udviklingsbistand fra december 2000 til regeringen gik af 27. november 2001.

I 2001 blev det afsløret, at Anita Bay Bundegaard ved flere lejligheder personligt havde godkendt brugen af titlen cand.ling.merc. på trods af, at hun aldrig har færdiggjort uddannelsen.

Trods manglende eksamensbeviser er Anita Bay Bundegaard nu – efter en tid som rådgiver for FN’s flygtningehøjkommissariat 2002-2006 og kulturredaktør på Politiken 2008-2013 – Director & UN Representative ved Geneve-kontoret for den internationale paraplyorganisation Save the Children, der bl.a. omfatter Red Barnet Danmark.

Anita Bay Bundegaard har en ejendom på Bornholm ude på landet tæt ved Rø Plantage. Og i december 2022 åbnede hun sammen med sin mand – kunstneren Christian Bundegaard – et atelier på havnen i Gudhjem.

Gudhjem By- og Museumsforening har netop den 22. marts 2023 afholdt en debataften, hvor Anita Bay Bundegaard blandt andre deltog med en uddybning af hendes synspunkter på hvordan Gudhjem bør finde den rette balance mellem at være en fungerende by med et lokalt liv og samtidig en populær turistby.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s