THE BANSHEES OF INISHERIN 

banshees-of-inisherinwww

Filmen er irsk, og det forklarer måske den lidt mystiske titel, som er en metafor for handlingen. Inisherin er øen, hvor handlingen foregår. I irsk mytologi er en banshee en kvindelig ånd, der varsler død.

Trods den indforståede titel, er det vist sjældent, at en film har fået tildelt så mange priser og nomineringer, som denne. Det er indtil nu blevet til 126 priser og 330 nominationer. Filmen var nomineret i 9 kategorier, men modtog ingen OSCARs ved uddelingen 13. marts 2023.

Filmen foregår på den fiktive irske ø Inisherin under den irske borgerkrig 1923. Her prøver Pádraic at holde fast i forholdet til sin gamle ven, musikeren Colm. Men Colm synes at Pádraic er kedelig, og han irriteres over Pádraics forsøg på at genetablere venskabet. Så er der lagt op til både indre som ydre konflikter.

Colm spilles af Brendan Gleeson, mens den pågående ven, Pádraic, ageres af Colin Farrell.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s