Kongehuset og dansk våbenindustri

HRH Crown Prince Frederik Internnational Business Awards

Når det den 17. marts 2023 oplyses, at H.K.H Prins Joachim bliver ny forsvarsindustriattaché og stedfortrædende forsvarsattaché i Washington D.C. kan vi konstatere, at den danske våbenindustri har vundet slaget.

Allerede sidste år ar det klart, at Joachim stod til rådighed for dansk forsvarsindustri. Prinsen arbejdede aktivt for våbenindustrien og faktisk også for våbenindustriens standpunkt forud for folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet i EU.

Nu er det lykkedes Dansk Industri og den danske våbenindustri at børste regningen af på den danske stat. Dansk Industri skal ikke bekoste en selvstændig repræsentation for våbenindustrien i Washington. Den danske stat bekoster oprettelsen af en stilling som ny forsvarsindustriattaché (og en viceforsvarsindustriattaché) på ambassaden i Washington. Statsministeriet har samtidig påtaget sig at sikre Brigadegeneral Joachim en passende apanage. Spørgsmålet er, om denne apanage kommer oven i lønnen som forsvarsindustriattaché eller skal friholde Forsvars- og Udenrigsministeriet for denne udgift?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s