Jerome Powell: Renten skal sandsynligvis stige mere end forventet 

Powell 7. marts 2023

Den amerikanske centralbankchef (Federal Reserve Chair) Jerome H. Powell deltog tirsdag den 7. marts 2023 i en høring om “The Semiannual Monetary Policy Report to the Congress” i Senatets udvalg for “Banking, Housing, and Urban Affairs”. 

Centralbanken – Federal Reserve – bliver sandsynligvis nødt til at hæve renten mere end forventet som reaktion på de seneste inflations- og beskæftigelsestal. Hvis det samlede billede tilsiger det, kan det blive nødvendigt at hæve renten med mere end 0,25 pct. point for at holde inflationen i ave, sagde Fed-formand Jerome Powell tirsdag til den amerikanske kongres. 

Bemærkningerne var Powells første udmelding efter den uventede stigning i inflationen i januar og den samtidige usædvanlige stigning i beskæftigelsen. 

Inflationen i USA toppede med en årlig stigning på 9,1 pct. i juni. I januar var forbrugerprisindekset nede på 6,4 pct.  i januar. Det særskilte prisindeks for privatforbrug, som den amerikanske centralbank bruger som mål for kerneinflationen, toppede med 7 pct. i juni og var faldet til 5,4 pct. i januar 2023. Stadig meget langt fra the Feds mål på omkring 2 pct. 

Den amerikanske centralbank holder sit næste pengepolitiske møde i Federal Open Market Committee, FOMC, den 21.-22. marts 2023, og allerede nu er forventningen, at den pengepolitiske rente vil live forhøjet fra 4,75 pct. med 0,5 pct. til 5,25 pct. 

På det amerikanske aktiemarked faldt kurserne efter Powells udmeldinger. 

Jerome Powells forberedte indlæg kan læses her: 

https://www.federalreserve.gov/newsevents/testimony/powell20230307a.htm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s