Den konservative talentmasse

Elias Westergaard

Elias Westergaard, teamleder og klimarådgiver i Det Konservative Folkepartis sekretariat – faktisk har han formelt titel af Teamleder og chefkonsulent i Politik, Presse og Kampagne.

Han har siden 2016 arbejdet for Det Konservative Folkeparti – først som studentermedhjælper og siden 2020 som ansat rådgiver, og siden august 2022 i den nuværende centrale og betroede placering. Selvom han blot er 31 år, har partiet betroet ham at være gennemgående faglig rådgiver i samtlige klimaforhandlinger på Christiansborg.

Han har en kandidat fra Københavns Universitet i Økonomi.

Indstilling og udvælgelse

Elias Westergaard er indstillet Berlingskes Talent 100-liste af erhvervs- og klimaordfører Mona Juul, generalsekretær Søren Vandsø og afdelingschef Simon Merrild Lyngsø, der begrunder indstillingen således:

”Elias har været med til at flytte os fra at være et parti, der præsenterede visioner til at præsentere oppositionens mest gennemarbejdede finanslovsforslag, hvor effekten på de to centrale nøgletal, BNP-vækst og arbejdsudbud, fremgik”.

Bag udvælgelsen til årets Talent 100-liste står en række redaktører, kommentatorer og journalister fra Berlingske Tidende:

Mette Østergaard, chefredaktør.

Nathalie Ostrynski, kulturredaktør.

Thomas Bernt Henriksen, erhvervsredaktør.

Simon Bendtsen, nyhedschef på Business.

Mette Dalgaard, virksomhedsredaktør.

Vibeke Svansø, klimajournalist.

Sara Sjølin, finansjournalist og vært på ”Millionærkubben”.

Fiasko ved Folketingsvalget

Inden Folketingsvalget den 1. november 2022, hvor partiet mistede to mandater, havde de konservative i længere tid forberedt sig på en situation efter folketingsvalget, hvor de ville få langt flere folketingsmedlemmer – og dermed også flere penge til ansatte.

Men partiet kollapsede som bekendt i meningsmålingerne i ugerne op til valget. Umiddelbart efter valget fyrede man Strategichefen Jesper Beinov, der ellers var tiltænkt en central rolle.

Beinov er næppe helt uden skyld i, at K førte en katastrofal valgkamp, men hovedansvaret for strategien må ligge andre steder, da han først tiltrådte få dage inden valgudskrivelsen.

Partiet og i særdeleshed formanden Søren Pape Poulsen har efter valget fået kritik fra flere sider for håndteringen af valgkampen.

Blandt andet har Connie Hedegaard, forhenværende EU-kommissær og tidligere miljøminister for Det Konservative Folkeparti, svært ved “at forestille sig en mere tonedøv timing” end at gå i valgkamp med forslaget om at droppe topskatten, mens mange danskere kæmper med konsekvenserne af stigende energipriser og inflation.

Partiets tidligere formand Per Stig Møller har offentligt ønsket en “grundig evaluering” af Papes formandskab. Og Mogens Lønborg (K), tidligere borgmester i København, har sagt direkte, at partiets formand bør skiftes ud: ”Når man på rekordtid har mistet to tredjedele af vælgergrundlaget gennem en katastrofal valgkamp med stribevis af fejl, må man selvfølgelig også vurdere, om vi har den rigtige formand”, har han udtalt til Berlingske Tidende.

Partiet må efter afklapsningen ved Folketingsvalget skalere ned, fordi De konservative taget forskud på glæderne og ansat flere medarbejdere i forventning om, at partiet ville gå frem.

Årets talent eller exit?

Elias Westergaard bliver næppe af Berlingske kåret som årets talent, men spørgsmålet er om han kan blive som central rådgiver hos de konservative – eller om han ryger ud af klappen sammen med Søren Pape Poulsen og Søren Vandsø?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s