Der er bestemt ikke noget at grine af!

Lavrov

G20-udenrigsministrene mødtes for nylig i Indiens hovedstad New Delhi, og flere af dem deltog i den forbindelse i en paneldebat – den såkaldte Raisina Dialogue 2023 – på luksushotellet Taj Palace i New Delhi.

Ruslands udenrigsminister Sergej Lavrov blev spurgt om hvordan Ukraine-krigen havde ændret Ruslands energipolitik. (“How has the war affected Russia’s strategy on energy, and will it mark a privilege toward Asia? And if it does, how is India going to feature in it?”)

 Lavrov forsøgte i sit svar at spille offerrollen:

”Ved De hvad, den krig, som vi forsøger at få afsluttet, og som blev udløst mod os, idet Ukraine blev udnyttet til…”

Her blev den russiske udenrigsminister distraheret af højlydt latter fra salen, og man kunne høre en skeptiker sige ”Come on!”.

Den lille episode understreger, at Rusland har alvorlige problemer med at forklare sig, men selvom Sergej Lavrov er hamrende utroværdig, skal man ikke glemme, at Indien og Kina er blandt Ruslands venner.

Indien, der har tætte og historiske forsvars- og diplomatiske forbindelser med Rusland, er blevet et af de største markeder for russisk råolie, da G7-landene og EU indførte sanktioner mod russisk energi.

Indien og Kina er i øjeblikket de største købere af russisk råolie, og er dermed effektivt med til at finansiere krigsførelsen i Ukraine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s