Når danske interesser varetages

Lisbet+Holger

Udenrigsministeriets ambassadørrokade for 2023 er på plads. Årets rokade er ifølge Udenrigsministeriet lagt med henblik på at stille Danmark bedst muligt inden det kommende danske EU-formandskab i 2025 og slutspurten af kandidaturet til FN’s sikkerhedsråd.

Danmark er kandidat til et sæde i FN’s Sikkerhedsråd i 2025-2026. Sikkerhedsrådet består af fem faste medlemmer: USA, Frankrig, Storbritannien, Kina og Rusland. Dertil vælges 10 ikke-faste medlemmer for en toårig periode. Valget for perioden 2025-26 finder sted medio 2024. Danmark har senest været medlem af FN’s Sikkerhedsråd i perioden 2005-06.

Ny direktør for udenrigspolitik

I al ubemærkethed er direktøren for den skandaløse Styrelse for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer-Johns, blevet fritaget for ansvaret for de groteske lagre af værnemidler m.v., der nu skal køres til forbrænding. Vi taler om fejldisponeringer for mange mia. kr. da styrelsen blev grebet af panik, da det viste sig, at det danske sundhedsvæsen ved begyndelsen af Pandemien var underforsynet med værnemidler og meget andet.

Udenrigsministeriet har netop forud for de danske udfordringer i EU og FN oplyst, at med ”den nye direktør for udenrigspolitik, Lisbet Zilmer-Johns, som i øjeblikket er direktør for Styrelsen for Forsyningssikkerhed, sikres en flyvende start og en heldig afslutning”.

Ny særlig repræsentant for Danmark ved FN

Sidste sommer tiltrådte tidligere udenrigsminister og formand for SF, Holger K. Nielsen, som ”særlig repræsentant for Danmark ved FN”.

Helt konkret har den tidligere minister fået til opgave at føre valgkamp for Danmark, så vi kan forsøge at få en plads i FN’s Sikkerhedsråd i 2025-2026.

Holger K. Nielsen stoppede ellers i dansk politik efter valget i 2019, men overtog jobbet som særlig repræsentant fra tidligere udenrigsminister og Venstre-næstformand Kristian Jensen, der i marts 2022 stoppede i politik for at blive administrerende direktør for energiorganisationen Green Power Denmark.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s