Chatrobotten ChatGPT

ChatGPT

ChatGPT er nu officielt den hurtigst voksende forbrugerapplikation i historien, efter at den nåede 100 millioner månedlige aktive brugere i januar.

Firmaet OpenAI lancerede den foreløbig gratis chatbot ChatGPT den 30. november 2022, og det har ændret mange folks kendskab og opfattelse af kunstig intelligens – AI (Artificial Intelligence).

Robotten har imponeret med sit høje niveau, hvor den på få sekunder kan svare på næsten alt, skrive artikler, lave kode eller løse komplekse ligninger.

OpenAI, der er firmaet bag chatbotten, har oplyst, at man allerede efter få dage havde opnået en million brugere, og det tog kun OpenAIs chatbot to måneder fra lanceringen at nå milepælen 100 millioner brugere. Til sammenligning tog det TikTok 9 måneder, og Instagram 2,5 år at nå samme udbredelse.

Open AI har meddelt, at en kommerciel version – ChatGPT Plus – snart vil blive lanceret til en pris af 20 dollars/måned.

ChatGPT er en variant af den store sprogmodel GPT (Generative Pre-training Transformer), der er udviklet af firmaet OpenAI. GPT er en maskinlæringsteknologi, der er designet til at generere tekst, der ligner menneskelig tale.

Princippet bag chat.openai.com er kunstig intelligens (AI) og naturlig sprogforarbejdning (NLP), hvor den store sprogmodel GPT, der er trænet på en enorm mængde tekstdata, bruges til at generere svar til brugeren. Modellen har lært at forstå og formulere menneskelig sprogkommunikation, så den kan give informative og relevante svar på en bred vifte af emner. Datagrundlaget er ajourført frem til 2021, og ChatGPT kan derfor ikke svare på helt aktuelle problemstillinger eller på spørgsmål om begivenheder i 2022.

Målet med chat.openai.com er at give brugeren et hurtigt og pålideligt svar på deres spørgsmål, og platformen fungerer som en form for AI-drevet virtuel assistent. Man skal være opmærksom på at robotten ikke er ufejlbarlig og den er ikke i stand til at kreditere ophavet til oplysninger, der videregives.

For at prøve ChatGPT finder du ChatGPT-værktøjet på OpenAIs hjemmeside.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s