Lars Løkkes russiske roulette

Lars Løkke samråd Rusland

Jyllands-Posten har afdækket, at der i hjertet af København ligger en russisk organisation, som stadig er aktiv, selv om organisationen siden juli i fjor har været på EU’s sanktionsliste for at drive et netværk af ”påvirkningsagenter” og sprede russisk propaganda.

Organisationen hedder Rossotrudnichestvo og er del af et verdensomspændende agentur under det russiske udenrigsministerium med afdelinger i 79 lande.

Den holder til på samme adresse som Ruslands Hus i København, også kendt som Russisk Center for Videnskab og Kultur, og hører under den russiske ambassade. På sociale medier oplyser Ruslands Hus, at det repræsenterer Rossotrudnichestvo.

Flere udenrigspolitiske ordførere i Folketinget kræver nu regeringen på banen, for det går ikke, at en russisk statsstyret organisation fortsat opererer i Danmark, selv om den er ramt af EU-sanktioner. Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen skal nu redegøre nærmere for sagen på et samråd i Folketinget.

Samtidig fremgår det af forslaget til finanslov (34 § 06.11.15.20.), at den danske stat siden 2011 har ydet et årligt kontant tilskud til Den Russiske Ambassade til dækning af den del af huslejeudgifterne, der kan henføres til ejendomsbeskatningen af lejemålene. I 2022 har tilskuddet udgjort 900.000 kr. og det samme tilskud forventes ydet i de kommende år.

I tilfælde af ændrede ejendomsskatter og dermed ændrede tilskud som kompensation herfor til Den Russiske Ambassade, foretages der en justering af bevillingen på de årlige bevillingslove.

Det er bizart, at danske skatteborgere skal understøtte Ruslands repræsentation i Danmark, men helt uforståeligt at Udenrigsministeriet giver huslejetilskud til en organisation, der siden juli 2021 har været på EU’s sanktionsliste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s