Det Internationale Energi Agentur, IEA, har den 27. oktober 2022 offentliggjort World Energy Outlook 2022

IEA

Det fremgår af publikationen, at andelen af fossile brændstoffer i det globale energimiks vil falde fra de nuværende omkring 80 pct. til lige over 60 pct. i 2050.

De globale CO2-emissioner vil langsomt falde til 32 milliarder ton i 2050. Dette vil være forbundet med en stigning på ca. 2,5 °C i de globale gennemsnitstemperaturer inden år 2100, hvilket langt fra er nok til at undgå alvorlige virkninger af klimaændringerne. Selv med fuld opfyldelse af alle de klimaløfter, der hidtil er afgivet, er det langt fra tilstrækkeligt til at begrænse stigningen i de globale temperaturer til omkring 1,5 °C.

Det er nemlig kunde færreste FN-lande, der har revideret deres klimaplaner, selvom FN på COP26 i Glasgow opfordrede til det. En ny rapport fra FN’s klimasekretariat (UNFCCC) bekræfter vurderingen fra IEA, at vi er på vej mod en stigning i temperaturen på omkring 2,5 grader ved udgangen af dette århundrede. På trods af udbredt skepsis, er der i Egypten store forventninger til klimatopmødet – COP27 – som Egypten er vært for fra 6. november til 18. november 2022. Landets udenrigsminister, Sameh Shoukry, der også er udpeget som formand for topmødet, tror, at det vil blive et skelsættende øjeblik for klimaindsatsen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s