De politisk korrekte spinatfugle på Parnasset

Adam Holm billede

I Hovedstaden er der miljøer – især i den såkaldte Bermuda-trekant: Politiken, DR og Gyldendal – hvor mange altid er parate til at definere det politisk korrekte og kravene til stuerenhed og gerne påtager sig at vogte over den ”gode tone”.

Denne gruppe, der er toneangivende langt udenfor deres egen kreds, er en sammensat gruppe af venstreorienterede, af radikale, af kulturkristne og til en vis grad af højreorienterede, der hylder klassiske dannelsesidealer.

Udover mellemlederne med sorte hornbriller i DR, Gyldendal og på POLITIKEN, drejer det sig blandt andet om politikere som Ida Auken, der i afbræk fra ture til Davos og Elle Awards, gerne belærer os om at andre synspunkter, er rendyrket populisme. DR-vært og tidligere debatredaktør på POLITIKEN, Adam Holm og hans slæng bestående af blandt andre Ane Cortzen, Poul Nesgaard, Gitte Løkkegaard, Nynne Bjerre Christensen, Lotte Svendsen og Mikkel Frey Damgaard. Redaktør, kommentator og forhenværende teateranmelder m.v. Georg Metz og Anne Sophia Hermansen er også altid parat til at stemple det som Trumpisme, når det konstateres, at der er forskel på livsvilkår og perspektiver, afhængig af, hvor man bor og har sin hverdag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s