Er Jyllands Posten i lommen på Statsministeriet?

Jyllands-Posten

Jyllands Postens tvetydige beskrivelse af skandalerne i Mette Frederiksens socialdemokratiske regering har længe givet anledning til forundring. Vel er Jyllands Posten koncern-forbundet med det socialdemokratiske dagblad, Politiken, men Jyllands Posten har alligevel på lange stræk været betragtet som et borgerligt talerør. Spørgsmålet er om vi har kunnet stole på avisens uvildighed i dækningen af Mette Frederiksens meritter?

Frihedsbrevet har detaljeret beskrevet forholdet mellem Jyllands Postens chefredaktør Marchen Neel Gjertsen og Mette Frederiksens stabschef i Statsministeriet, Martin Justesen, i det såkaldte Gourmetselskabet. Her mødes hun og klubbens øvrige medlemmer to gange om året på en restaurant.

B.T. beskrev tilbage i 2009 hvordan DUFs tidligere generalsekretær Rasmus Hylleberg, formand Martin Justesen og næstformand Rune Siglev måned efter måned brugte tusindvis af kroner på taxa, mad og drikke – og hvordan DUFs formand, studerende Martin Justesen, beordrede sin kæreste ansat i en chefstilling i DUF.

Det afslører den tidligere øverste administrative chef for DUF, generalsekretær Kim Mørch Jacobsen, der for tre uger siden forlod sit job efter kun tre måneders ansættelse i BT. Det skete i protest mod dét, Mørch Jacobsen opfattede som ikke mindst Martin Justesens overforbrug af penge og misbrug af et DUF-betalt kreditkort.

Jyllands Postens chefredaktør Marchen Neel Gjertsen har rødder i Enhedslisten

Marchen Neel Gjertsen var formand for Folketingets Presseloge 2017 – 2019. Gjertsen er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2010 med praktik på Dagbladet Information, hvor hun efter endt uddannelse fik fast job.

Efter tre måneder i stillingen som souschef for Politikens Christiansborg-redaktion, vendte Gjertsen i maj 2015 tilbage til Jyllands-Posten, hvor hun overtog jobbet som politisk analytiker og leder af den politiske redaktion efter Christine Cordsen. Senere i 2018 blev Marchen Neel Gjertsen ansat af Pierre Collignon som politisk redaktør og dermed medlem af nyhedsledelsen på Jyllands-Posten.

Det interessante er Marchen Gjertsens fortid som kandidat for Enhedslisten samt et medlemskab af SUF – Socialistisk Ungdomsfront, hvis mål var at omstyrte det danske samfund.

Marchen Gjertsen stillede i 2005 op til kommunalvalget i Odense for Enhedslisten – i øvrigt sammen med Anna Rytter og Asmaa Abdol-Hamid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s