Guld1000-listen

United Shipping & Trading

Torben Østergaard Nielsen er nr. 6 på Berlingske Tidendes opgørelse over de største virksomheder i Danmark.

Nr. 6 på listen – United Shipping & Trading Company – der blandt andet tæller oliehandelsvirksomheden, Bunker Holding – moderselskab til det kontroversielle Dan-Bunkering, står Torben Østergaard-Nielsen og døtrene Nina Østergaard Borris og Mia Østergaard Nielsen.

Dan-Bunkering blev i december 2021 dømt for at levere jetbrændstof, der endte i Syrien fra 2015 til 2017. Retten fandt, at firmaet “burde have indset”, at jetbrændstoffet ville ende i russiske kampfly, der bombede i Syrien.

Topchefen i moderselskabet Bunker Holding, blev idømt fire måneders betinget fængsel. Derudover blev selskabet Dan-Bunkering idømt en bøde på 30 mio. kr., mens moderselskabet Bunker Holding fik en bøde på 4 mio. kr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s