Radikal som russisk lejesvend

Charlotte Slente

Efter at Rusland har indledt den første krig mellem to europæiske stater siden Anden Verdenskrig, har Danmarks tidligere udviklingsminister, Christian Friis Bach, sagt sin kontrakt med en russisk virksomhed op. Han har skrevet på sin Facebook-side, at han trækker sig som konsulent for den russiske telegigant MTS, hvor han for et honorar på 40.000 dollar har været tilknyttet som rådgiver for miljø, sociale forhold og ledelse.

Hvorfor er jeg ikke det mindste overrasket over at Danmarks tidligere udviklingsminister, folketingskandidat Christian Friis Bach, har været blandt de tidligere medlemmer af Europas magtelite, der har taget mod lukrative poster til gengæld for loyalitet imod og lobbyisme på vegne af Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Nu vil den radikale samarbejdspolitiker også genindføre søndagslukket.

Efter nedkæmpelsen af modstanden fra De Samvirkende Købmandsforeninger lykkedes det endeligt at få liberaliseret lukkeloven med virkning fra den 1. oktober 2012, hvilket indebærer, at butikker som hovedregel kan holde åbent hele døgnet alle årets dage. Undtaget er helligdage, Grundlovsdag, juleaftensdag og efter kl. 15 på nytårsaftensdag, hvor butikkerne skal holde lukket.

Friis Bach argumenterer for tilbagerulningen med mindre energiforbrug, mere ro til at modvirke antallet af stressramte og et større hensyn til de små butikker, men hensigten med forslaget er naturligvis alene at skaffe sig billig omtale. Mon ikke alle medier – bortset fra DR’s Aftenshow – snart har lært at ignorere det radikale blålys.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s