Køge kommunes røveri ved højlys dag

Køge kommune

FDM’s årlige undersøgelse af kommunernes indtægter fra parkering viser, at (bortset fra de store kommuner København, Aarhus, Frederiksberg, Aalborg og Odense) er lille og uanseelige Køge den kommune, der kradser flest penge ind på parkering.

Køge kommune skiller sig markant ud med kommunens indtægter fra bøder for at parkere ulovligt!

Indtægter fra betalingsparkering er også høje – over 3,6 millioner kr. i 2021. Som bekendt er der mange kommuner, der slet ikke opererer med at borgerne skal betale for at parkere i kommunen, men der, hvor det stikker helt af, er som nævnt Køge kommunes uhæmmede idømmelse af parkeringsafgifter for at parkere ulovligt.

Jeg har selv netop oplevet hvordan Køge praktiserer røveri ved højlys dag:

Den 19. august 2022 kørte jeg min handicappede søster fra hendes bopæl i Roskilde til en aftalt konsultation kl.9.20 på tarmkirurgisk afdeling på Sjællands Universitetshospital i Køge. Min søster er i besiddelse af et gyldigt parkeringskort for handicappede personer. Min for nyligt afdøde svoger havde af sikkerhedsmæssige grunde fotokopieret det gyldige parkeringskort, og ved en beklagelig fejl anbragte min søster ikke det originale parkeringskort, men den fotokopierede kopi i forruden på min bil.

Ved afhentningen af min bil konstaterede jeg, at jeg kl. 10.35 var blevet pålagt en parkeringsafgift på 1020,00 kr. for parkering på handicapplads uden gyldig parkeringstilladelse. At betale inden 10 dage!

Umiddelbart efter hjemkomst til min søsters bopæl i Roskilde skrev jeg til Køge Kommune, ETK Drift og Parkering, og forklarede sagens rette sammenhæng, herunder om den fejlagtigt anbragte parkeringstilladelse i forruden på min bil. Jeg oplyste herunder min søsters navn og udstedelsesdato og serienr. på hendes gyldige parkeringskort for handicappede personer.

Fra Køge Kommune modtog jeg umiddelbart pr. mail en bekræftelse på min indsigelse, og ganske overraskende blev jeg få minutter senere ringet op af en medarbejder fra Parkeringskontoret.

Medarbejdere meddelte mig kontant, at parkeringsafgiften ville blive fastholdt. Jeg spurgte om mine skriftlige og verificerbare oplysninger var indgået i sagsbehandling. Mine indsigelser og henvisning til at der var sket en fejl, at min søster var indkaldt til konsultation på sygehuset, og at hun havde et gyldigt parkeringskort, blev pure afvist med oplysning om, at hvis jeg ikke betalte parkeringsafgiften inden 10 dage, ville sagen blive afgjort i Fogedretten.

Min handicappede søster har nok at tænke på, og hun er indstillet på at betale parkeringsafgiften.

Jeg er opmærksom på, at Køge ikke er den eneste kommune, der presser citronen på parkeringsområdet, men det giver anledning til eftertanke, at kommunen tilsidesætter almindelige krav til offentlig sagsbehandling i jagten på indtægter til kommunekassen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s