Kreditvurderingsselskabet Moody’s nedjusterer Italien

Moody’s har nedvurderet forventningerne til den italienske økonomi fra ”stable” til ”negative”. Moody’s fastholder for nærværende Italiens Baa3-rating.

Moody’s begrunder nedjusteringen med at på trods af posuitive resultater i 2021 og i begyndelsen af 2022 er Italiens risikoprofil stadig mere truet som følge af konsekvenserne af Ruslands invasion af Ukraine. Hertil kommer den seneste politiske udvikling med Draghi-regeringens dimission og udskrivelsen af parlamentsvalg til den 25. september 2022.

Situationen indebærer forhøjet risiko for at nødvendige strukturelle reformer, herunder de reformer, der er omfattet af Italiens EU-godkendte National Recovery and Resilience Plan (NRRP), ikke gennemføres. Desuden er der forhøjet risiko for at begrænsninger på energiforsyningen kan svække den økonomiske vækst. Endelig vurderer Moody’s at Italiens økonomiske styrke vil blive svækket af begrænset vækst, højere låneomkostninger og mulig svækket finansiel disciplin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s