Renteforhøjelse i London

Bank of England offentliggjorde den 4. august 2022 det såkaldte Monetary Policy Summary og referatet fra mødet bankens Monetary Policy Committee. Bank of England har forhøjet den pengepolitiske rente med 0,5 pct.point til 1.75 pct.

Det er den største renteforhøjelse i Storbritannien siden 1995 og Bank of England følger fra den europæiske centralbank, ECB, og den amerikanske centralbank, Federal reserve.

Begrundelsen for forhøjelsen er også i United Kingdom inflationen. Bank of England vurderer, at forbrugerprisindekset efter en stigning på godt 9 pct. i juni vil nå op på en stigning på 13 procent i oktober. Samtidig er arbejdsløsheden nede på 3,8 pct.

Samtidig vurderer centralbanken, at Storbritannien i fjerde kvartal i år vil opleve recession med negativ økonomisk vækst.

Ligesom andre centralbanker har Bank of England en målsætning om at holde inflationen på omkring 2 pct. og banken er indstillet på at den målsætning vil blive forfulgt. I september kan der derfor blive tale om endnu en rentestigning.

Pundet faldt efter renteforhøjelsen med 0,6 procent over for euroen. Det skyldes formentlig den pessimistiske vurdering af britisk økonomi det kommende år.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s