Hvad med Naser Khader?

Naser tynget

I den brede offentlighed er der stille om Naser Khader, der siden august 2021 har været løsgænger i Folketinget. Khader med dansk-palæstinensisk og dansk-syrisk baggrund var indtil august 2021 medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti. I april 2021 sygemeldte han sig med stress og fik orlov fra Folketinget. Den 18. august 2021 forlod Khader Det Konservative Folkeparti, og blev løsgænger i Folketinget, efter at en ekstern advokatundersøgelse havde behandlet flere anklager fra kvinder om overgreb og grænseoverskridende adfærd, og Det Konservative Folkepartis forretningsudvalg på baggrund af undersøgelsen havde anbefalet en eksklusion.

Naser Khader er fortsat ganske aktiv på de sociale medier, ligesom han tilbyder foredrag m.v. På hans hjemmeside med overskriften ”Fordi verden ikke er sort og hvid” omtaler han sit forfatterskab, herunder bogen ”Hjertet bløder” fra april 2015.

Mens Khaders andre bøger kan købes gennem hjemmesiden, er det ikke tilfældet med ”Hjertet bløder”. Årsagen er, at forlaget ”People’s Press” har trukket bogen tilbage og angiveligt brændt restoplaget.

Plagiat

Den konservative politiker, Naser Khader, kom i vridemaskinen og blev anklaget for plagiat med “Hjertet bløder”.

Bogen fra 2015 af Naser Khader og Stig Matthiesen, kom under massiv kritik for at have flere afsnit, der er kopieret fra bl.a. engelske tekster. Berlingske har redegjort for at helt op til 86 procent af nogle afsnit er plagiat. 

Det endte med, at forlaget People’s Press trak bogen ”Hjertet Bløder” tilbage og brændte restoplaget.

Mindst 11 af bogens i alt 75 små kapitler indeholdt ifølge Weekendavisen længere passager, som efter alt at dømme er skrevet af efter bøger, artikler og opslagsværker som Wikipedia, som på intet tidspunkt nævnes i bogen.

Medierne har været nådesløse i deres kritik, og forfatteren Carsten Jensen, har ikke lagt fingrene imellem på sin Facebook-profil:

”Ordet tænke og navnet Khader hører hjemme på hver sin planet.
Den yderste højrefløj i dansk politik er en menneskelig skraldespand, og på bunden af skraldespanden, i dens allermest gærende ildelugtende lag, finder vi Naser Khader.

Khader er noget, der er værre end en bedrager. Han er en selvbedrager. Overbevist om sin egen kroniske uskyld udpeger han i den anklage, der er blevet rejst imod ham for plagiat, sin medforfatter til bogen “Hjertet bløder”, Stig Matthiesen, som den skyldige”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s