Christian Friis Bach og Gerhard Schröder

Tysklands tidligere kansler Gerhard Schröder, der kort tid efter at være blevet stemt ud af kanslerkontoret personligt blev tilbudt og takkede ja til en stilling som formand for aktionærkomiteen i Nord Stream 1 af Vladimir Putin, og som også sidder i bestyrelsen det russiske olieselskab Rosneft, må nu finde sig i at blive betegnet som ”usling”.

Selv efter Putins invasion af Ukraine har Gerhard Schröder ikke trukket sig fra sine lukrative stillinger i russiske virksomheder, og her er der ingen anger eller selvransagelse at spore, og der er ingen fordømmelse af Putin eller den russiske hærs brutale fremfærd. Tværtimod har Schröder været stærkt kritisk over for øgede sanktioner mod Rusland.

Hvorfor er jeg ikke det mindste overrasket over at Danmarks tidligere udviklingsminister, den radikale Christian Friis Bach, også har været blandt de tidligere medlemmer af Europas magtelite, der har taget mod lukrative poster til gengæld for loyalitet imod og lobbyisme på vegne af Ruslands præsident, Vladimir Putin?

Efter at Rusland har indledt den første krig mellem to europæiske stater siden Anden Verdenskrig, har Danmarks tidligere udviklingsminister, Christian Friis Bach, sagt sin kontrakt med en russisk virksomhed op. Han har skrevet på sin Facebook-side, at han trækker sig som konsulent for den russiske telegigant MTS, hvor han for et honorar på 40.000 dollar har været tilknyttet som rådgiver for miljø, sociale forhold og ledelse.

Christian Friis Bachs skammelige optræden i Rusland ligger godt i tråd med Det Radikale Venstre, der allerede i 1949 stemte mod Danmarks deltagelse i NATO. Partiet havde et betydeligt medansvar for den såkaldte ”fodnotepolitik” fra 1982-88. Det Radikale Venstre gik ikke op i anstændighed og politisk korrekthed, da partiet sikrede det parlamentariske flertal til alle fodnote-dagsordnerne op gennem 80’erne.

I hele perioden og frem til regimets sammenbrud plejede Det Radikale Venstre samtidig utilbørligt tætte forbindelser med det Stasi-styrede Bondeparti i Østtyskland/DDR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s