Input til Mette Fredriksens samtale med Narendrabhai Damodardas Modi

Ukraine

FN blev grundlagt kort efter 2. Verdenskrigs afslutning, den 24. oktober 1945, af 51 medlemslande – blandt andre Danmark – med det formål at sikre verden mod endnu en verdenskrig og skabe et forum for dialog mellem verdens lande.

FN bekræfter for tiden, hvor inkompetent og fodslæbende organisationen er. Efter to måneder og utallige opfordringer, senest nærmest desperate opfordringer til at leve op til målsætningen – at sikre fred, overholdelse af menneskerettigheder og arbejde for at løse internationale problemstillinger – overkommer António Guterres først nu turen til Rusland.

Guterres formår dermed at blive selve billedet på den bovlamme organisation. En trind, ældre herre, der modstræbende og hændervridende sætter portvinsglasset fra sig for at finde plads på flyets førsteklasse sæde – for endelig at vise lidt engagement.

Det er trist og ulykkeligt. Samtidig må vi konstatere, at kineserne og inderne (og Ecco) blot fortsætter udbygningen af handlen med Putin. António Guterres kunne passende fortsætte turen til Beijing og New Delhi og der sætte pres på de autoritære krejlernationer, der med interesse følger krigen i Ukraine for om muligt at kunne profitere af den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s