EU er årsagen til Hækkerups exit

Hækkerup1

Det må antages, at Nick Hækkerups EU-skepsis har spillet en væsentlig rolle for hans beslutning om at forlade regeringen. EU-domstolens underkendelse af de danske regler for telelogning var anledningen til at Hækkerup i Folketingssalen kaldte det ”forrykt”, at afsagte EU-domme tvinger Danmark til at ændre regler for den særlige telelogning.

”De er jo bare dommere. Hvorfor skal de have lov til at bestemme, hvad der skal være den politiske situation i Danmark? Hvorfor skal nogen, der ingen demokratisk legitimitet har, have lov til at bestemme?” lød det syrligt fra landets justitsminister.

Nick Hækkerup har derfor været dybt uenig i Mette Frederiksens beslutning om at søge forsvarsforbeholdet i EU ophævet ved en folkeafstemning. Nato er en del af Hækkerup-familiens DNA, og Hækkerup er dybt skeptisk – herunder over, at timingen af afstemningen er åbenlyst opportunistisk. Hækkerup mener ikke det er velovervejet at splitte den nationale enighed om Nato, forsvar og sikkerhed og udnytte en mulig krigsfrygt i befolkningen som følge af Ruslands krig i Ukraine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s