Skal Danmark tjene på krudt & kugler?

forsvarspolitik i eu

I en kommentar i Berlingske skriver en Frederiksberg-konservativ Nikolaj Bøgh, at svaret på den situation, Danmark står i, er at styrke vores alliancer med de lande, der grundlæggende deler vores verdensbillede og strategiske interesser. Det gælder først og fremmest NATO, og ”så langt øjet rækker, vil vores militære forsvar være forankret i et NATO-samarbejde under amerikansk ledelse”.

Så langt så godt, men Nikolaj Bøgh vil alligevel af med EU-forbeholdet. Han er selvfølgelig bevidst om, at en stor del af spidsborgerne på Frederiksberg ikke hører til de mest EU-begejstrede, og derfor slår den konservative mand på de mulige økonomiske fordele.

 Vi belæres om, at i de kommende år vil der foregå en massiv europæisk oprustning, hvor de europæiske lande med Tyskland i spidsen kommer til at styrke deres forsvar med hundreder af milliarder euro. I den forbindelse spiller det en stor rolle, at europæisk og dansk forsvarsindustri kan udvikle sig betydeligt, og blive en vigtig del af det samfundsgavnlige erhvervsliv, vi skal leve af i fremtiden.

Hvis Danmark ikke er med i EU’s forsvarspolitiske dimension, risikerer vi at miste muligheder for at profitere af den kommende oprustning.

Lækkert, ikke sandt?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s