Hvor har vi Socialistisk Folkeparti?

Kira Marie Peter-Hansen

Mens krigen raser i Ukraine efter Ruslands invasion den 24. februar 2022, udsættes vi for Folkesocialisternes påtrængende argumentation for, at danskerne ved folkeafstemningen den 1. juni 2022 bør stemme JA til at ophæve forsvarsforbeholdet i EU.

Hvad der ligger bag socialisternes ændrede holdning til et forbehold, der blev formuleret af SF i 1992, er ikke ganske klart.

Partiets taktiske manøvrer for at bringe sig i stilling til et kommende regeringssamarbejde betyder, at vi simpelthen ikke ved, hvor vi har SF i forhold til Nato, forsvar, forsvars- og sikkerhedspolitikken i EU og krigen i Ukraine.

Efter Ruslands skjulte krig i Donbass-regionen i det østlige Ukraine, herunder i udbryderrepublikkerne Donets og Lugansk, hvor separatister siden 2014 har holdt området besat, havde Rusland allerede i slutningen af 2021 samlet op mod 150.000 tropper ved Ukraines grænse.

Europa-Parlamentet

I en beslutning, der blev vedtaget i Europa-Parlamentet torsdag den 16.december 2021 med 548 stemmer for, 69 imod og 54 hverken/eller, fordømte Parlamentet den store russiske militære oprustning ved den ukrainske grænse. Europa-Parlamentets medlemmer krævede, at regeringen i Moskva trak sine styrker tilbage og ophørte med at true nabolandet.

Med de ukrainske forhåbninger om NATO-medlemskab for øje understregede MEP’erne, at “intet lands valg af alliancepartnere skal godkendes af et tredjeland”, og afviste derfor Ruslands forsøg på at inddrage nogle lande i dets “indflydelsessfære” for at påvirke disse landes fremtid.

Hvorfor stemte SF mod Europa-Parlamentets fordømmelse af Rusland?

Det interessante er, at Kira Marie Peter-Hansen og Margrethe Auken var blandt de 69 Europa-parlamentsmedlemmer, der stemte mod beslutningen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s