Det vrimler med spioner i Danmark

Jeppe Kofod Ruski

Efter et ekstraordinært møde i Det Udenrigspolitiske Nævn tirsdag den 5. april 2022 kunne udenrigsminister Jeppe Kofod oplyse, at Danmark udviser russiske diplomater: ”Vi vil ikke have russisk spionage på dansk jord. Derfor bliver de udvist fra Danmark”, sagde Jeppe Kofod.

Det drejer det sig om 15 russiske efterretningsofficerer, der er registreret som diplomater i Danmark. De har nu fået 14 dage til at forlade landet.

I sådanne sager er Hillerød Posten ikke indstillet på at stå tilbage fra Hovedstadspressen. Avisen kan den 6. april 2022 breake nyheden om, at en tyrkisk kvinde, der bor i Hillerød, ved Retten i Hillerød 2022 er idømt seks måneders fængsel for spionage.

Nyheden bringes med lidt forsinkelse. Faktisk blev kvinden allerede den 29. marts dømt for overtrædelse af den såkaldt milde spionageparagraf – straffelovens paragraf 108, stk. 1. Kvinden sendte fra sit hjem i Hillerød i august 2016 en mail til et politikontor i Ankara i Tyrkiet.

I mailen pegede kvinden 15 personer ud, som ifølge hende kan knyttes til Gülen-bevægelsen. Den bliver af de tyrkiske myndigheder betragtet som en terrororganisation.

Den tyrkiske kvinde har boet i Danmark i over 27 år, og hun risikerede at blive udvist. Hun slipper dog lettere end de 15 russiske spioner, da retten i hendes tilfælde gjorde udvisningen betinget.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s