Når sexisme er guf for rådgiverbranchen

eva zeuthen

I anledning af sexismesagerne hos blandt andre Berlingske Media og TV2 udbreder den skandaliserede tidligere hospitalsdirektør, Eva Zeuthen, sig om virksomhedskulturens betydning.

Eva Zeuthen, der fra sit eget virke bør vide hvordan det ikke skal gøres, ernærer sig nu som kommentator på Berlingske og som rådgiver og partner i Zeuthen Storm, der netop er parat til at hjælpe virksomheder med at gennemføre kulturundersøgelser.

Samme dag, som det oplyses, at chefredaktør på Berlingske Tidende, Mette Østergaard, er kæreste med Jonas Kuld Rathje, der er chefredaktør på B.T., inddrager Eva Zeuthen pludselig shipping, som en branche, hvor ordentlighed og det brede perspektiv i særlig grad konstant bør italesættes og manifesteres.

Er sexisme et særligt problem i shipping eller er det et forsøg på at vende fokus væk fra mediebranchen? Eva Zeuthen har tidligere udbredt sig om Landbrug & Fødevarer som en organisation, hvor de i meget høj grad har brug for at se sig selv udefra. Ikke overraskende mener Zeuthen således, at det er en helt rigtig udmelding, at det næste skridt er en kulturundersøgelse, som Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, har sagt i kølvandet på opsigelsen fra organisationens direktør, Anne Arhnung, i kølvandet på sager om sexisme.

Zeuthens gode råd er, at kulturundersøgelsen foretages af eksterne, af nye ansigter og med en anden forståelsesbaggrund end den, der præger organisationen. Og kulturanalysen er ikke tilstrækkelig. Efterfølgende skal der på rigtig mange planer arbejdes med erkendelsen af, at verden er i farver, at den anskues forskelligt, og at den ikke kun er grøn som landbruget og blå som Vesterhavet.

Man må forstå, at virksomheden Zeuthen Storm vil være parat til at påtage sig den vanskelige opgave.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s