Hvorfor får sexkrænkerne frit spil?

MeToo

Danske medier er udfordrede. Overlevelse kræver praktisk arbejde, orden i økonomien og i vores tid en radikal digital omstilling.

Det naturlige spørgsmål er derfor om det er efterspørgslen efter folk med IT-kompetencer og økonomisk sans, der er årsag til mediers langmodighed med sexkrænkere.

Det er en kendsgerning, at digitale kompetencer er stærkt efterspurgte indenfor mediebranchen. Digitale udviklere er de nye helte på redaktionerne og efterspørgslen efter kompetencer indenfor sociale medier er ligeledes i vækst under en pandemi, der tvinger folk til at blive hjemme.

Afviklingen af Melodi Grand Prix, den Europæiske Sang Konkurrence, ESC 2014, i Danmark er en helt fantastisk historie, om et projekt, der fuldstændig forblændet af de digitale muligheder ender i et tøjlesløst frådseri med samlede omkostninger på over 334 mio. kr.

Udgiften til regnbuemanifestationen blev børstet af på danske skatteborgere og licensbetalere, men kostede de ansvarlige i Wonderful Copenhagen deres velbetalte stillinger.

Forbrugeradfærden har fortsat ændret sig dramatisk i løbet af de sidste år – fokus er skiftet, og der bruges nu rigtig mange penge på digitale kanaler.

I takt hermed, har der været en enorm stigning i efterspørgslen efter mediefolk med it-kompetencer og kendskab til de betalte sociale medier med økonomisk sans, hvor efterspørgslen det sidste år ifølge data fra LinkedIn er steget med over 116 pct.

Bliver der set gennem fingre med it-kyndiges krænkelser?

Den udtalte mangel på kvalificerede it-kræfter med økonomisk forståelse er en del af forklaringen på, at notoriske sexkrænkere, når deres adfærd har umuliggjort fortsat tilstedeværelse på deres hidtidige arbejdsplads, har kunnet spadsere videre til nye velbetalte job i mediebranchen. Der er eksempler fra DR, TV2, Berlingske Media og Ekstrabladet, hvor IT-kyndige trods utilstedelig adfærd har fået meget lang snor. Flere af tilfældene er under MeToo-bølgen kommet frem i lyset.

https://www.berlingske.dk/kommentatorer/redaktionen-er-i-enhver-henseende-frit-stillet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s