Kvindelige chefer og sexisme på TV2

TV2 Chefer sex

Merete Eldrup

Merete Eldrup har i et interview med Jyllands-Posten sagt, at hun fortryder, at hun ikke gjorde nok for at forebygge sexisme på TV2: ”Jeg er klar over, at der foregik ting og også ting, som jeg vidste og tog mig af. Jeg har ikke haft berøringsangst, og jeg havde virkelig en åben dør, og man kunne komme, hvis der var noget. Men jeg må bare konstatere, når jeg kaster et kritisk blik på mig selv, at det ikke har været nok. Jeg har ikke gjort, hvad jeg kunne. For det, synes jeg, de historier, der nu kommer frem, viser. Jeg har ikke taget nok fat på det”.

Merete Eldrup, født Jørgensen, var direktør For TV2 fra 2007 til 2019. Eldrup kom oprindeligt fra Finansministeriet, hvor hun – der på det tidspunkt var gift, boede i rækkehus og havde børn – eller hendes daværende afdelingschef Anders Eldrup – der ligeledes var gift – tog initiativ til et hedt erotisk forhold, der kostede både hendes og Anders Eldrups ægteskaber.

I de gode gamle dage – før Kodex VII – de syv centrale pligter for embedsmænd – var retningslinjerne på Slotsholmen, hvis man stilede efter en pletfri karriere i centraladministrationen: Ingen utidig nidkærhed i tjenesten, ingen klatgæld til kolleger og ingen kontorfisse.

Ligesom vore dages embedsmænd ikke retter sig efter Kodex VII, var der også tidligere mange, der overhørte rådet om at holde sig på dydens smalle sti.

Merete Eldrup og andre chefer kan derfor meget vel have haft en vis overbærenhed med de udsvævelser og den åbenlyse sexisme, der prægede forholdet mellem chefer, ansatte, freelancere og praktikanter på Kvægtorvet i Odense.

Anne Engdal Stig Christensen

Den nuværende direktør på TV2, Anne Engdal Stig Christensen, har ifølge netmediet Journalista.dk haft et forløb på TV2, der i høj grad ligner Merete Eldrups oplevelser i Finansministeriet, og som måske forklarer hendes manglende årvågenhed overfor sexisme på stationen.

Således mødte Anne Engdal Stig Christensen, der dengang hed Andresen, i 1994, hvor hun selv var i midten af 20erne, den 10 år ældre daværende TV 2-stjernevært og sportschef Morten Stig Christensen, som var gift og havde to børn.

Alligevel indledte han et forhold til Anne Engdal, der fra relationens start, havde status af elev med en meget midlertidig stilling som såkaldt trainee i forbindelse med, at hun skrev en opgave om ungdomsserien Beverly Hills 90210 til brug for et studie på Aarhus Universitet, hvor hun læste litteratur og medievidenskab.

Forholdet mellem de to fortsatte efter at Anne Engdal i 1995 blev ansat i en marketingstilling på TV 2. Herfra steg hun hurtigt i graderne, efter hun i 1998 blev gift med Morten Stig og fik børn med stationens måske største navn i 1990erne. En mand med en enorm magt og høj position, eftersom han både var øverste chef for den succesfulde sportsafdeling – og samtidig redaktionens helt store mandlige værtsprofil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s