Forsvar for det uforsvarlige

Don Q

Minksagen er indiskutabelt en møgsag for den socialdemokratiske regering. Sagen er en enorm belastning for tilliden mellem politikere og mellem politikere og journalister.

Elimineringen af et helt erhverv, har domineret den offentlige debat i over et halvt år. Der er ingen diskussion om, at det var et vanskeligt valg i en akut situation at skulle lukke et helt erhverv. Men der skete fejl: Manglende lovhjemmel og overtrædelse af basale forvaltningsregler, sletning af sms’er og måske andet dokumentationsmateriale, hukommelsestab og modstridende forklaringer. Foreløbig er en minister gået, og en granskningskommission er nedsat.

Medierne er overvejende kritiske. Vidneforklaringerne analyseres og mink og sms’er fylder aviserne og de sociale medier. Debatten raser, og beskyldninger for at lyve flyver gennem luften, og der tales allerede om en ny rigsretssag.

Sagen belaster – Socialdemokratiets opinionstal er vigende og udfaldet af kommunalvalget var ikke tilfredsstillende. En presset regering prøver at slå igen ved at påstå, at hele sagen er en heksejagt drevet frem af en blodtørstig opposition og presse. De socialdemokratiske modangreb går på, at de borgerlige partier og pressen prøver at smadre statsministerens troværdighed, selv om hun alene agerede i befolkningens sundhedsmæssige interesse, og der ikke er skyggen af beviser for, at Mette Frederiksen skulle have begået ulovligheder i minksagen.

Blandt de støtter der er sendt i byen for at forsvare Mette Frederiksen er ikke overraskende den loyale partisoldat, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.  At Mogens Lykketoft kvitterer for igen at være taget til nåde og for det vellønnede “ben” som formand for Energinet, er ligeledes forståeligt. Det er mere påfaldende, at Frank Korsholm, politisk redaktør på netmediet POV International, forfatteren Lars Olsen, Jakob Jensen, tidligere departementschef i Beskæftigelsesministeriet, og tidligere overvismand Niels Kærgaard er blandt forsvarerne for Socialdemokratiet i den største skandale i nyere tid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s