Skal Odins Vikingehær have offentlig partistøtte?

KV21 Region Hovedstaden

Til valget til regionsrådet i Hovedstaden den 16. november 2021 har Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og de andre kendte partiet opstillet kandidatlister.

Valgreglerne tillader imidlertid alle, der kan samle 50 stilleres underskrifter at stille op til valget. Derfor kan der til valget den 16. november 2021 også stemmes på ”Valgfest med mexicansk tema”, ”Veganerpartiet”, ”Lokalliste i Region Hovedstaden”, ”Hampepartiet”, ”Lavere skatter og afgifter”, ”Danmark for Alle”, ”Fjordlandslisten”, ”Stram Kurs”, ”Feministisk Initiativ”, ”Kommunisterne”, ”Det Syge Hus”, ”Copenhagen”, ”Odins Vikingehær”, ”Kærlighedspartiet Regnbuefolket Befri Christiania”, ”De LokalNationale”, ”Frihedslisten”, ”Bydelenes Stemmer”, ”Christiania-Listen”, ”Kommunistisk Parti” og ”Psykiatrisk fokus”.

Efter regler honoreres hver stemme ved valgene til regionalrådene med 4,50 kr./år (listen skal have opnået mindst 500 stemmer) og dermed kan de nævnte kandidatælister i de næste 4 år hæve offentlig partistøtte, hvis de får mindst 500 stemmer ved valget den 16. november. 

Lister, der deltog i det sidste regionalrådsvalg i 2017, men ikke opnåede repræsentation, var også berettiget til offentlig partistøtte. Listen “Valgfest med mexicansk tema”, der opnåede 1137 stemmer ved Regionsrådsvalget i Hovedstaden, har været berettiget til en årlig offentlig partistøtte på godt 5.100 kr. i de sidste 4 år. Kandidatlisterne “Dovne Robert” (868 stemmer), “En død Hest” (646 stemmer) og “Schiller Instituttets Venner” (637 stemmer) var også blandt dem, der har været berettiget til partistøtte.

Hvis nogle af de nævnte partilister opstiller til kommunalvalget i f.eks. Ballerup, skal de bare opnå mindst 100 stemmer for i hvert af de næste 4 år at kunne hæve partistøtte på 7,25 kr. pr. stemme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s