Gabby Petito

jacksonholem-1472025342-96.jpg

Den unge amerikanske kvinde Gabby Petitos forsvinden har i den sidste tid fået massiv omtale i amerikanske og internationale medier.

På en pressekonference tidligere på ugen kunne FBI oplyse, at der er fundet et lig, som efter alt at dømme er identisk med den blot 22-årige Gabby Petito, i nærheden af Grand Teton National Park i den amerikanske delstat Wyoming.

Hvordan den afdøde kvinde – som alt tyder på er Gabby Petito – døde, ved FBI dog endnu ikke.

Hendes 23-årige forlovede, Brian Laundrie, som Gabby Petito var på roadtrip med tværs gennem USA, er stadig forsvundet, efter at han ellers var dukket op hjemme i North Port i Florida den 1. september.

Gabby Petitos familie meldte hende savnet 11. september, efter at hun endnu ikke var vendt tilbage eller havde givet livstegn fra sig i mere end to uger.

Det sidste livstegn fra Gabby Petito på de sociale medier kom 25. august, hvor hun delte et billede.

Grand Teton National Park

Grand Teton National Park er en nationalpark i Rocky Mountains i det vestlige Wyoming i USA. Parken har navn efter bjerget Grand Teton, der med sine 4.197 meter er det højeste bjerg i Teton bjergkæden. Det meste af bjergkæden ligger inde i nationalparken, der har et areal på 1.255 km², og som besøges af ca. 2.5 millioner gæster årligt.

Teton Range rejser sig stejlt fra dalen Jackson Hole over en strækning på ca. 65 km. Foruden Grand Teton er otte andre bjergtoppe over 3.600 meter høje. Ud over bjergene rummer nationalparken også en del af dalen, foruden over 100 søer, hvoraf den største er Jackson Lake.

Klimaet i nationalparken varierer meget fra sommer til vinter. Om sommeren kan der måles temperaturer på omkring 34 grader mens vintertemperaturerne kan komme under -40 grader. Den laveste temperatur, der er målt i nationalparken er -52 grader C.

I parken er der et rigt plante- og dyreliv. Blandt dyrene ses brun bjørn, sort bjørn, puma, ulv, elg, wapitihjort, mulhjort, bison, gaffelbuk, hvidhovedet havørn, kongeørn og fiskeørn.

Parken ligger kun ca. 75 km syd for Yellowstone National Park, så mange turister besøger begge parker, og adskillige dyr vandrer mellem de to parker. U.S. Highway 89 forbinder de to nationalparker.

Jackson Hole symposium

Den største begivenhed i centralbankverdenen er det årlige symposium i Jackson Hole i Wyoming, der normalt finder sted i slutningen af august.

Den storslåede dal i Jackson Hole ved foden af bjergmassivet Teton Range i den amerikanske delstat Wyoming forbindes i USA med utallige beretninger om begivenheder fra erobringen af det vilde vesten i USA.

The Federal Reserve Bank of Kansas City har i 40 år været vært for et utal af centralbankchefer, der mødes i Jackson Hole til det årlige økonomiske symposium.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s