Klovn – nu med mikrodosering

Klovn

Mikrodosering betyder, at man tager lige nok af et psykedelisk stof til at få et blidt boost af kreativitet, energi, humør og fokus, men ikke tager nok til at trippe rigtigt. Fænomenet er lidt af en dille i tech-miljøet i blandt andet Silicon Valley, hvor brugere af psykedeliske stoffer i bittesmå doser hævder, at det gør dem i stand til at præstere bedre på jobbet.

Et par gange om ugen tager brugerne en lillebitte dose af eksempelvis LSD eller psilocybinsvampe (hallucinogene svampe). LSD i mikrodose er som regel 1/10 af en ”normal” rekreativ dose (som regel 10-20 mikrogram). Mikrodoser er almindeligvis ikke potente nok til at fremkalde hallucinationer. Brugere af mikrodosering hævder, at de bliver mere fokuserede, præsterer bedre og øger deres kreative problemløsningsevne. LSD i mikrodoser forbedrer angiveligt også velværet, reducerer stress og angstfølelser, forbedrer søvnen og fører til sundere vaner.

Selvom fænomenet er blevet rapporteret vidt og bredt i medierne, har videnskabelige studier ikke kunnet bekræfte de positive virkninger af mikrodosering.

I en episode af KLOVN (Frank the Prank) med Casper Christensen og Frank Hvam har Casper Christensen kastet sig over mikrodosering som han afprøver på deres unge ubehjælpsomme assistent. Som han overfor den skeptiske Frank Hvam argumenterer: ”Microdosing. Så fungerer hjernen skarpere, hurtigere. Du har nok lagt mærke til hvor skarp jeg er”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s