Den amerikanske detailkæde Walmart vil sælge Novo Nordisk insulin under eget mærke

Walmart

Tirsdag den 29. juni 2021 oplyste Walmart, at kædens NOVO-producerede insulin, der vil blive markedsført under navnet Relion Novolog, vil være mellem 58 og 75 pct. billigere end andre insulinprodukter for patienter uden sygeforsikring.

Walmart har i forvejen en aftale med Novo Nordisk om at sælge Novo-produceret human insulin. Det vurderes at mere end 3 mio. af Walmarts kunder lider af diabetes.

Diabetes i USA

Diabetes er en af de hurtigst voksende sygdomme i USA og samtidig er insulinpriserne steget i de seneste år, hvilket gør det uoverkommeligt for nogle amerikanere med diabetes. Den kraftige stigning i insulinpriserne er blevet kritiseret af patienter og lovgivere. Nogle diabetespatienter siger, at de høje priser har tvunget dem til at rationere stoffet eller træffe risikable beslutninger.

‎Mere end 34 millioner mennesker i USA – eller næsten 11 pct. af befolkningen – har diabetes, og omkring 1,5 millioner amerikanere diagnosticeres hvert år, ifølge American Diabetes Association. Andelen af amerikanske diabetikere, der er kunder i Walmart, estimeres til 14 pct.

Kun tre virksomheder – Eli Lilly, Novo Nordisk og Sanofi – kontrollerer 99 pct. af markedet, og der er i øjeblikket ingen generiske versioner af lægemidlet på markedet.

Dyrt at være diabetiker i USA

Walmarts Relion Novolog insulin kommer til at koste 58 – 75 pct. mindre end andre insulinprodukter på markedet.

American Diabetes Association’s (ADA) hilste i anledning af meddelelsen fra Walmart “alle tiltag til fordel for diabetikere” velkommen.

”Diabetes medfører store udgifter til medicin – omkring $ 9.601 årligt pr. person,” sagde ADA’s administrerende direktør, Tracey Brown, til CBS News.

Non-profitorganisationen, JDRF International, hvis formål er at støtte medicinsk forskning i bedre behandlingsmetoder og helbredelse af diabetes, udtalte i anledning af meddelelsen fra Walmart, at der skal gøres mere for at sikre, at alle med diabetes har adgang til overkommeligt insulin: “De stigende insulinomkostninger er et grundlæggende problem for dem, der lever med diabetes, og JDRF bifalder denne nye indsats. Ingen skal dø, fordi de ikke har råd til deres insulin”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s