Bør vi have ondt af Henrik Sass Larsen og Martin Rossen?

Sass Rossen

En kronik i Jyllands-Posten af den 21-årige Nynne Sass Larsen, der er datter af den tidligere socialdemokratiske folketingspolitiker Henrik Sass Larsen, har givet anledning til debat om mediers ansvar over for børn og andre pårørende til personer, der hænges ud i medier.

Således skriver Nynne Sass Larsen i debatindlægget, at B.T. og Ekstra Bladet satte en stopper for hendes barndom, da de to medier i 2011 begyndte at bringe kritiske historier om hendes far.

Historierne handlede om Henrik Sass Larsens forhold til rockeren Torben Ohlsen Jensen, populært kaldet Suzuki-Torben, samt en tidligere socialdemokratisk byrådspolitiker i Køge, Tommy Kamp, der dengang blev sigtet og tiltalt for bedrageri – anklager som dog senere blev droppet. Historierne handlede også om, at Henrik Sass Larsen ikke kunne sikkerhedsgodkendes af PET, og at han derfor ikke kunne blive minister i valgperioden.

Den tidligere socialdemokratiske gruppeformand Henrik Sass Larsen, der i øvrigt netop har fået et ben som bestyrelsesformand for Det Danske Klasselotteri A/S, var på Christiansborg og i Socialdemokratiet kendt som en hård nyser, men gradvist kom det frem, at han havde haft en problematisk opvækst på den Københavnske Vestegn.

Henrik Sass Larsen har om tidligere rådgiver i Statsministeriet, Martin Rossen, sagt, at ”Vi er vokset op langt fra hinanden, men i den samme arbejderklassebaggrund. Der kan man opleve, at voksne ikke er særlig søde, og det har han også taget med sig. Det gør, at Martin gerne vil have tryghed og ro om sin person, og hvis folk leverer det modsatte – intriger – så bliver han ked af det. Sådan oplever jeg ham”, sagde den tidligere socialdemokratiske gruppeformand.

Ligheden mellem Rossen og Sass Larsen er, at den ligeledes stressramte Martin Rossen også havde en opvækst under vanskelige kår i et almennyttigt boligbyggeri i Nordborg på Als med en enlig mor og en vanskelig stedfar, som Altinget har skrevet i et portræt.

Den tidligere spindoktor og stabschef Martin Rossen fik lejlighed til at vise sin pæne side i DR-dokumentaren ”Hvad var planen, Martin Rossen?”

Dokumentaren var lavet af Michael Jeppesen – indehaver af PR-/reklame-/branding-/produktionsselskabet Must. Jeppesen har desuden været bagsideskribent hos Ekstra Bladet, blog-Godfather hos denfri.dk, radiovært på 24Syv, indehaver af et håndværkerfirma og kunstanmelder hos dagbladet Information.

I portrættet af Martin Rossen fik Michael Jeppesen bistand fra blandt andre direktøren for Nationalmuseet, Rane Willerslev, der omtaler Rossen som et ”superskrøbeligt menneske, der lige akkurat hænger sammen”.

Det fremstod for seerne som ”stærkt iscenesat” spin og aftalt spil, men det virkede og tegnede et positivt og følsomt billede af en type, som vi fra det virkelige liv godt ved er en hård nyser, der påtager sig den opgave, med alle midler at ”holde folk fast på det aftalte”, eller ”give dem et tilbud, de ikke kan afslå!”

Angående Sass Larsen viste det sig efter et traumatisk – ja nærmest tårevædet – forløb, at det ikke var Tommy Kamp, Suzuki-Torben og rockerne, der plagede Sass Larsen, men dæmoner fra barndommen.

Henrik Sass Larsen er i dag administrerende direktør for Brancheforeningen for Aktive Ejere i Danmark – i daglig tale Aktive Ejere (tidligere DVCA – Danish Venture Capital and Private Equity Association) – men ingen i Socialdemokratiet glemmer Sass Larsens håndfaste metoder i ledelsen af Socialdemokratiet.

Vi bør ej heller glemme hvordan Rossen på det groveste misbrugte sin position i Socialdemokratiet og sin stilling i Statsministeriet til at orkestrere nederdrægtige kampagner mod politiske modstandere og afvigere i partiet. At den fraskilte, enlige far til slut ikke selv kunne stå for presset i den spin-verden, han selv havde skabt, og nu har søvnproblemer og forhøjet blodtryk, er det virkeligt bemærkelsesværdige.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s