Radio Loud

LOUD

Du kender den sikkert ikke. Gallups lyttermålinger flere gange vist, at Radio Louds lyttere er så få, at de ikke kan måles.

Men: Radio Radio Loud er en dansk taleradio med public service-indhold, der henvender sig til unge mellem 15 og 32 år. Den vandt i efteråret 2019 en udbudsrunde foran bl.a. Radio24syv og bliver over en fireårig periode støttet med mere end 250 millioner kroner!

Kanalen gik i luften 1. april 2020.

Ann Lykke Davidsen har hidtil stået i spidsen som kanaldirektør, mens Lars Schmidt er administrerende direktør og Berlingske Medias koncernchef, Anders Krab-Johansen, er bestyrelsesformand. De to sidstnævnte fik deres poster, da Berlingske Media-koncernen, som også tæller blandt andre Berlingske, Weekendavisen og B.T., i efteråret 2020 købte 40 pct. af radiokanalen.

Direktionen i Kulturradio Danmark er imidlertid nu reduceret fra to til én, idet Ann Lykke Davidsen, der har været selskabets primære ansigt udadtil med titel af først kanaldirektør og siden programdirektør, er trådt ud af direktionen.

Nu sidder adm. direktør Lars Schmidt alene tilbage i direktionen bag Kulturradio Danmark, der driver Radio Loud.

Radio Loud blev skabt i en byge af ballade. Kanalen blev kritiseret for Ann Lykke Davidsens ansøgning fyldt med stavefejl, for at score lige så mange point som Radio24syv i satire og for kun at betale ”et symbolsk beløb” til unge natværter.

Afgørelsens time nærmer sig

Når Radio Loud nu har skilt sig af med Ann Lykke Davidsen, er det fordi, stationen inden 1. maj skal indgive sin første årlige public service-redegørelse til Radio- og tv-nævnet, som så vurderer, hvorvidt DAB-kanalen lever op til de 60 punkter, der er påkrævet i Louds public service-kontrakt.

Det gør Radio Loud langtfra, og på baggrund af kanalens lave lyttertal er det mest nærliggende resultat, at Radio og TV-nævnet lukker kanalen. Hvem kan forsvare, at der brændes 250 millioner kroner af skatteborgernes penge af på en radiokanal ingen lytter til?

Problemet er, at der reelt ikke er fastsat konkret lyttermål i kanalens kontrakt, og spørgsmålet er derfor hvordan lukningen skal begrundes.

Det kan derfor ikke udelukkes, at Radio og TV-nævnet lader Loud beholde sendetilladelsen, men kræver, at Radio Loud skal opfylde en række nye mål inden for en afgrænset tidsramme som følge af kanalens lave lytterpenetration – særligt blandt den yngre målgruppe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s