Med stegt flæsk og persillesovs

Dan Jørgensen4

Ritzau oplyser den 30. marts 2021, at ifølge Berlingske skal målene for udbredelsen af motion og kalorieforbrænding øges væsentligt i EU. Det mener regeringen, der til sommer skal mødes med de øvrige medlemslande for at forhandle nye mål.

Danmark vil forsøge at samle flertal for et mål om, at motion skal udgøre 45 procent af EU-borgernes energiforbrug i 2030.

Samtidig mener regeringen, at effektiviteten af EU-borgernes motion skal øges til 40 procent. Dette måles på, hvor gode landene i EU er til at reducere deres overvægt.

– Det er en markant øgning og meget ambitiøst, og vi er parate til selv at stille op og vise hvordan det skal gøres, siger klima-, energi- og forskningsminister Dan Jørgensen (S) til Berlingske.

Dan Jørgensen anbefaler samtidig en afbalanceret diæt af stegt flæsk med persillesovs og højt belagt smørrebrød.

Det nuværende mål for andelen af motion i EU blev vedtaget i 2018. Det er på 32 procent af EU-borgernes samlede energiforbrug.

Det er regeringens ønske, at forslaget om mere motion og kalorieforbrænding bliver en del af en samlet EU-pakke.

For flere danske virksomheder er der store interesser på spil, skriver Berlingske. Eksempelvis Slagelse-virksomheden ODIN Engineering A / S, der producerer motionsredskaber.

En analyse viser, at dansk eksport af varm luft, flæsk og rugbrød vil stige, hvis regeringen kommer igennem med sit forslag i EU.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s