Kaare Dybvad Bek forsinker landdistriktsudviklingen

Toksvig_Dybvad_Christiansen-gul baggr

Liv og Land, hører under Bolig- og Planstyrelsen, der igen hører under Indenrigs- og Boligministeriet, hvor socialdemokraten Kaare Dybvad Bek er minister.

Liv og Land har den 1. marts 2021 udsendt en pressemeddelelse, hvor de meddeler, at som følge af ”tekniske problemer med ansøgningsportalen” udsættes fristen for at søge støtte til landdistriktsudvikling til den 7. april 2021.

Støtten til landdistriktsudvikling, herunder mere attraktive levevilkår og flere arbejdspladser, ydes dels ved hjælp af EU-midler og dels gennem nationale puljemidler til projekter i landdistrikterne og på småøerne. Desuden søges landdistrikterne også fremmet samt ved hjælp af viden-spredning og aktiv deltagelse i konkrete lokale udviklingsprojekter.

Kaare Dybvad Bek må således dele skæbne med landbrugsminister Rasmus Prehn, hvis Landbrugsstyrelse, der har ansvaret for administrationen og udbetalingen af EU’s landbrugsstøtte i Danmark, ofte er i mediernes søgelys. Senest kan Landbrugsavisen den 20. februar 2021 berette om stærkt forsinkede støtteudbetalinger.

Sendrægtig sagsbehandling er ikke Landbrugsstyrelsens eneste fejl. Senest er det kommet frem, at der er lavet fejl i udbetaling af EU-støtte for 573 mio. kr. Det betyder, at danske skatteyderne nu står med en regning på mere end en halv milliard.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s