Berlingske Tidendes Birgitte Erhardtsen

Anders Kirk Johansen
Til BM. Vejle Boldklubs direktør, Anders Kirk Johansen, fotograferet på sit gods Rohden mellem Vejle og Juelsminde. (Foto: Palle Hedemann)

I sin seneste erhvervskommentar kritiserer Berlingske Tidendes erhvervskommentator, Birgitte Erhardtsen, LEGO-familiens Anders Kirk Johansen. Man må forstå, at efter Erhardtsens opfattelse, hører Kirk Johansen ikke til i selskabet af ”respektable milliardærer” i Danmark.

Birgitte Erhardtsen har tidligere gjort sig bemærket med synspunkter på vores nuværende og tidligere statsministers tøjstil. Vi måtte forstå, at kvinder gør klogt i klæde sig neddæmpet, så fokus er på kompetencer og personlighed og ikke på hendes tøjstil.

Erhardtsens kommentarer er egentlig ret trivielle – præget som de er af diskussionerne med hendes aldrende bofæller i det velaflagte nordsjællandske bofællesskab, men Erhardtsen træffer mærkelige valg for at illustrere sine synspunkter.

I en nylig kommentar om den behandling konkursramte udsættes for, bruger Erhardtsen Lisbeth Zornig som case: ”Alligevel kan Lisbeth Zornigs case tjene som eksempel på, hvordan en lille erhvervsdrivende tumler gennem en personlig konkurs uden nogen hjælp og vejledning fra myndighederne”.

Når Berlingske Tidendes Birgitte Erhardtsen vælger Zornig som case på en hjælpeløs stakkel, er det hinsides al fornuft.

Efter konkursen tilbyder Lisbeth Zornig og hendes mand Michael Lindholm ”foredrag og formidling af viden, der forandrer” gennem et selskab – Soft Talk Communications – etableret af Zornigs eksmand.

Torben Bagge, der leder skatteafdelingen i advokatfirmaet TVC, er kritisk overfor konstruktionen: ”Det virker, som om man gør, hvad man kan, for ikke at betale en gæld til det offentlige og dermed bidrage til vores alles bedste via samfunds kassen”, siger han ifølge Ekstrabladet.

Lisbeth Zornig og hendes mand er desuden et rigtigt dårligt eksempel på, ”hvordan en lille erhvervsdrivende tumler gennem en personlig konkurs uden nogen hjælp og vejledning fra myndighederne”.

Iværksætteren og mønsterbryderen Lisbeth Zornig Andersen er student fra Haslev Gymnasium og cand.polit. fra Københavns Universitet, hun har været administrerende direktør i den socialøkonomiske virksomhed Specialisterne, formand for Børnerådet og stiftede siden Huset Zornig, der arbejdede på at forny og forbedre indsatsen over for samfundets socialt mest udsatte mennesker. Hun har været formand for tænketanken Social Innovations Forum og er stifter af Børnenes IT-fond, der sikrer computere til alle anbragte børn. Hun har været bestyrelsesmedlem blandt andet på IT Universitet, i Det Sociale Netværk og herberget Overførstergaarden.

Lisbeth Zornig Andersens mand, Mikael Rauno Lindholm, er shippinguddannet i A.P. Møller, uddannet journalist fra DJH og har arbejdet som redaktør på en række medier, blandt andet Mandag Morgen, Børsen og Computerworld. Han er medlem af Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, VL-gruppe 67 og han har skrevet en lang række bøger om ledelse, strategi, innovation, globalisering og samfundsøkonomi, blandt andet ”Hvad skal Danmark leve af?”, ”Slip innovationen løs – Danmark som kreativ stormagt” og ”Den danske ledelseskanon”. Han stiftede i 2008 udviklingshuset Innovation Inside og har rådgivet myndigheder, institutioner, organisationer og virksomheder om innovation og innovationsledelse. Er nu manager i Soft Talk Kommunikation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s