Auditørkorpset og Frømandskorpset

Frømandskorpset

Auditørkorpset har undersøgt, hvorvidt et stripperarrangement hos Frømandskorpset var ulovligt embedsmisbrug.

Der har også været mistanke om vennetjenester og gaver i forbindelse med arrangementer i Frømandskorpsets regi. Frømandskorpsets chef, Jens Birkebæk Bach, skulle således have givet kapelmester Claes Antonsen og The Antonelli Orchestra, der i en årrække har været husorkester i tv-showet ”Vild med dans” på TV 2, oplevelser på lukket militærbase til gengæld for musikalsk underholdning til en privat fest.

Sagerne kom frem i november 2019, efter at netmediet Olfi, der skriver om forsvars- og sikkerhedspolitik, offentliggjorde et interview med Jens Birkebæk Bach.

Generalmajor og chef for Specialoperationskommandoen Peter Harling Boysen sagde til DR Nyheder, at han har en mistanke om, at ikke alt er foregået efter reglerne. Derfor valgte man at overdrage sagen til Forsvarsministeriets Auditørkorps: ”De anklager, der er mod chefen for Frømandskorpset, ser for mig også mærkelige ud, derfor har vi i dag overdraget hele sagen til nærmere undersøgelse ved Forsvarsministeriets Auditørkorps. Det, de undersøger, er, om der er grundlag for at indlede en strafferetlig efterforskning af sagen”, sagde Peter Harling Boysen.

Den juridiske undersøgelse om muligt embedsmisbrug, som frømandskorpsets leder, Jens Birkebæk Bach, derfor været genstand for siden november 2019, er nu afsluttet, og ifølge forsvarets auditør, Claus Lyngholm Risbjerg, er sagen afsluttet uden nogle strafferetlige konklusioner.

Med andre ord, er Frømandskorpsets ledelse frikendt for beskyldninger om strafbart embedsmisbrug.

Ifølge auditøren har afgørelsen været forelagt generalauditøren, og han er enig i, at sagen afsluttes juridisk og derfor sendes sagen nu videre til Frømandskorpsets øverste militære ledelse for en overvejelse af, hvorvidt sagen skal få disciplinære konsekvenser.

Den del af sagen, der har handlet om, hvorvidt der er sket noget ulovligt i forbindelse med anskaffelse af motorer til Frømandskorpsets hurtige motorbåde, er endnu ikke afsluttet, blandt andet fordi det har været vanskeligt at skaffe ekspertudtalelser, hvilket auditør Claus Lyngholm Risbjerg, forventer kan ske inden for kort tid.

https://sn.dk/Odsherred/Froemandskorpsets-chef-i-sag-om-striptease-Her-er-sagen-nu/artikel/1411908

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s