V under nedsmeltning i Odsherred

Vincentz+Uffe

Da den hidtidige spidskandidat, Mathias Hansen, trak sig, udpegede Venstres lokale bestyrelse i Odsherred Hanne Pigonska som partiets spids- og borgmesterkandidat til kommunalvalget i november.

En anden Venstre-kvinde, Karina Vincentz, blev dermed for anden gang vraget som spidskandidat. Vincentz ser ellers sig selv som Venstrekvinde ”helt ind til knoglerne” og har været medlem af partiet siden Uffe Ellemann-Jensen stod i spidsen.

Så sent som den 12. februar 2021 skrev hun på Facebook, at hun havde gået det sidste stykke tid og funderet over hvordan og hvem der definerer om man er ægte Venstremand! For hende handlede det om man bærer Venstres værdier i hjertet. Den grundlæggende værdi, friheden til at være forskellig og det personlige ansvar, var for Vincentz dengang kernen i Venstre.

Karina Vincentz havde efter en fireårig pause fra lokalpolitik, meldt sig klar til at være i første omgang en af partiets kandidater til byrådet. Men da pladsen som spidskandidat blev ledig, lod Karina Vincentz forstå, at hun var klar. Forud for forrige kommunalvalg dystede netop de om titlen som spidskandidat. Mathias Hansen vandt knebent.

Onsdag morgen den 24. februar 2021 skriver Karina Vincentz på Facebook: ”Jeg har haft søvnløse nætter, jeg har været igennem hele følelsesregisteret. Vrede, frustration, kedafdethed, og håb om at fornuften vandt. Men nu er jeg afklaret. Jeg er ikke typen der bliver bitter eller som hænger fast i fortiden. Når der sker noget man ikke bryder sig om, så har man tre muligheder: Man kan forsøge at ændre, man kan acceptere eller man kan gå væk fra det. Jeg har forsøgt det første og endt med det sidste”. Det skrev hun og offentliggjorde samtidig den udmeldelse, hun sendte til Venstres bestyrelse tirsdag aften.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s