Uro i udenrigstjenestens udpost i Washington

Lone Dencker Wisborg

For en gangs skyld er det ikke den skandaleramte udenrigsminister, Jeppe Kofod, der er årsagen. Der er udbrudt splid på den danske ambassade i USA, hvor en anonym medarbejdergruppe på ambassaden har sendt et brev til Udenrigsministeriets departementschef, Lars Gert Lose, hvori man ganske uhørt kræver Lone Dencker Wisborg fjernet som ambassadør.

Ambassadøren hyrede i foråret 2020 Lone Dencker Wisborgs tidligere spanske au pair som chauffør, selv om kvinden ikke har de påkrævede kvalifikationer. Hele forløbet er påfaldende, mener en lektor i arbejdsret ifølge Ekstrabladet.

Personaleoprøret har ikke afholdt Lone Dencker Wisborg fra hendes officielle pligter, herunder deltagelse i Joe Bidens præsidentindsættelse, som hun beretter om i Avisen Danmark.

Danmarks ambassadør i USA mener, at der ikke er tvivl om, at krisen har ramt amerikanerne meget forskelligt og forstærket de økonomiske forskelle, som allerede inden krisen prægede det amerikanske samfund. Særligt hårdt har krisen ramt minoriteter, der i høj grad er beskæftiget i de service- og restaurationsjobs, som har været hårdest ramt af restriktioner og nedlukninger.

Selvom det er et dystert billede, der males fra et kriseramt USA, er ambassadøren alligevel – selvom der venter enorme udfordringer for præsident Biden – håbefuld på amerikanernes vegne.

Hvis ambassadøren også formår at dæmpe det kritiske personale, kan vi se frem til en strøm af positive indberetninger fra udenrigsministeriets udpost i Washington.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s