Polske berømtheder springer vaccinationskøen over

Poland COVID-19

Et hospital i Warszawa kritiseres voldsomt for at give COVID-19 vaccine til berømtheder og politikere og regeringen har mandag bebudet en nærmere undersøgelse.

Polen, der som de fleste EU-lande startede sin vaccinationskampagne den 27. december, vaccinerer i første omgang kun sundhedspersonale. Ikke desto mindre oplyste Universitetshospitalet i Warszawa i sidste uge, at de havde vaccineret 18 ”kulturpersonligheder”, der kunne fungere som ambassadører for vaccinationskampagnen.

Hospitalet sagde, at det havde foretaget i alt 450 vaccinationer, herunder 300 til hospitalets egne medarbejdere og 132 til deres familier og ”patienter”.

Listen over ”patienter” omfattede flere politikere.

Blandt berømthederne er skuespillerinden Maria Seawern, der er 45, sanger Micheal Bjor, 63, og tv-journalist Edward Miszak, 65 år gammel.

Historien om de uautoriserede vaccinationer dukkede op, da Leszek Miller, medlem af det polske parlament og tidligere premierminister, tweetede et billede af en medicinsk journal, der viste, at han havde modtaget vaccinen den 30. december.

Nogle lokale politikere i andre dele af Polen, herunder medlemmer af det regerende parti Law and Justice (PiS), kritiseres ligeledes for at have modtaget vaccinen.

Selvom om Ganske mange I Polen er skeptiske overfor coronavirus-vaccination, er forargelsen i Polen til at tage at føle på, og regeringens talsmand, Piotr Müller, sagde mandag, at en regeringsundersøgelse var indledt, og at der kunne blive tale om sanktioner i form af bøder og disciplinærsager.

Efter den fastlagte vaccinationsplan, vil man i Polen senere i januar begynde at vaccinere seniorer, lærere og medlemmer af de væbnede styrker. Først herefter vil vaccinen være tilgængelig for den resterende befolkning, der tæller 38 millioner mennesker.

Tirsdag den 5. januar 2021 blev det oplyst, at der indtil videre i Polen er vaccineret omkring 85.000 mennesker, og at der forventes 2,9 millioner vacciner i de første tre måneder af 2020.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s