Fugleinfluenzaen raser – kan komme til et hønsehold i dit nabolag!

Fugleinfluenza

To danske besætninger med fjerkræ er blevet smittet med alvorlig fugleinfluenza og efterfølgende slået ned. Flere vilde fugle er fundet døde, og rundt om i Europa melder flere lande også om udbrud af den smitsomme sygdom.

Fjerkræavl

Fødevarestyrelen opfordrer danske fjerkræavlere – og folk med hobbyhøns i baghaven – til at være opmærksomme på, at deres dyr ikke kommer i kontakt med vilde fugle eller afføring fra vilde fugle.

Fjerkræet skal holdes under tag eller i overdækkede hønsegårde, fordi der ikke skal meget til. Har smittede vilde fugle klattet på et areal, og fjerkræ efterfølgende går i området og roder, så bliver de hurtigt smittet, lyder advarslen fra Fødevarestyrelsen.

De smittede vilde fugle kommer fra Rusland og Kasakhstan og mellemlander i Nordeuropa på deres træk til Afrika.

Svaner

Både i Holland, Tyskland og Irland har man erklæret, at man har haft udbrud. Senest berettes om at fugleinfluenza har udryddet et stort antal svaner i den midtengelske Worcester syd for Birmingham.

Fødevarestyrelsen vurderer at udbruddene af fugleinfluenza ikke holder op, før alle de vilde fugle er nået til Afrika. I mellemtiden har udbruddene betydet et eksport-stop af fjerkræprodukter til visse lande uden for EU. Eksportrestriktionerne ophæves først minimum 30 dage efter det seneste udbrud.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s