Alkoholsodavand boomer

Hard Selzers

Siden brygmesteren Nick Shields opfandt læskedrikken Spiked Selzer og producerede det første kommercielle bryg i Westport, Connecticut, i november 2013, har kalorielette læskedrikke med et alkoholindhold på omkring 4,7 pct. – hard seltzers eller spiked sparkling water – eller alkoholsodavand fået en enorm udbredelse i USA, men faktisk taget verden med storm. I Europa er der således i mange lande ved at blive lanceret produkter inden for hard seltzer-kategorien.

Spiked Seltzer fås i mange frugtsmagsvarianter og med f.eks. smag af rabarber er det en forfriskende måde at nyde en drink uden at fylde sig med meget mere end filtreret vand. Den bløde karbonisering gør Spiked Seltzer til et forfriskende og glutenfrit alternativ til det eksisterende marked. Lav på kalorier og kulhydrat og næsten intet sukker er det et oplagt valg for mange.

Hard seltzers-markedet i USA er af Nielsen data estimeret til 2 mia. dollars i de 22 ”pandemic- uger”, der begyndte i begyndelsen af marts 2020. Ølsalget steg med 11 pct. i sammenligning med samme periode sidste år, men hard selzer-omsætningen steg med 224 pct.

Mærker som “White Claw” og “Truly”, der er uafhængige af de store ølproducenter, har erobret omkring 75 pct. af markedet, men de store spillere er på vej. Budweiser har lanceret ”Bud Light Seltzer”, og der er også kommet en “Corona Seltzer” på markedet. Coca-Cola har meddelt, at “Topo Chico” hard seltzer snart lanceres på en række latinamerikanske markeder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s