Støvring bidrager til borgerlighedens ramponerede image

Kasper Støvring

Kasper Støvring har begået en artikel (”De røde forbedrer ikke minoriteters forhold, de fastholder dem i en selvødelæggende kultur”), der i dagbladet Information bringes i kronikserien om, hvad de blå er vrede over.

Kasper Støvring, der har betegnes sig selv som realist, skriver at den identitetspolitiske venstrefløj fastholder minoriteter i offerrollen, ydmyger dem med medlidenhed og ansporer dem til at reproducere en selvødelæggende kultur. Derfor bør de selvretfærdige røde bekæmpes: ”Venstrefløjsaktivisme betyder en frisættelse af destruktive kræfter, der er nærmest umulige at kontrollere. Derfor må bevægelsen inddæmmes eller helt standses, ikke mødes med kujoneret forståelse og passivitet. Der er nemlig intet som helst overraskende i pøblens amokløb, når anarkiet først er sluppet løs”.

Når Støvring harmdirrende insisterer på at de selvretfærdige røde skal bekæmpes, inddæmmes eller helt standses kommer man uvilkårligt til at tænke på Martin Luther.

Bondeopstanden i 1525 fik Martin Luther til at skrive et af sine mest berygtede skrifter med titlen ”Mod bøndernes røveriske og morderiske horder”, der opfordrede fyrsterne til at slå alle de oprørske bønder ihjel. ”Stik, slå, dræb”, opfordrede Luther.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s