Flertal af svenskere ønsker færre asylansøgere

Sverige1

Et flertal af svenskerne siger, at de ønsker færre asylansøgninger, end landet oplevede i 2019, og andelen af disse udtalelser stiger fra en lignende meningsmåling fra sidste år.

SVT rapporterer, at ifølge opinionsinstituttet Novus ønsker 63 procent af svenskerne at Sverige skal tage mod færre asylansøgere end sidste år, hvor landet accepterede omkring 22.000 nye ansøgninger.

Resultatet er syv procent højere end en Novus-meningsmåling foretaget året før, hvor 56 procent af de adspurgte sagde, at de ønskede at se færre asylansøgninger.

Kun otte procent sagde, at de ønskede at se flere asylansøgere ankomme til Sverige mens 19 procent sagde, at de ville have det samme antal asylansøgere som sidste år.

Novus har også spurgt svenskerne, om de mente, at landet skulle have en grænse for asylansøgninger om året, og hvor mange de mente var passende.

Den største gruppe, 29 procent, var uafklarede, mens 28 procent sagde under 10.000, 16 procent sagde nul, og 11 procent sagde, at der ikke bør være nogen grænse.

I Sverige er der i øjeblikket en intens debat om asylpolitik, hvor mange på højrefløjen kræver flere restriktioner, mens de grønne har truet med at forlade regeringen, hvis der indføres hårde restriktioner.

I perioden fra 2010 til 2019 udstedte Sverige opholdstilladelse til omkring 1,2 millioner migranter, herunder i forbindelse med familiesammenføringer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s