I anledning af Rossens exit fra Statsministeriet

Rossen1

Stabschef og særlig rådgiver i Statsministeriet Martin Rossen har opsagt sin stilling for at tiltræde som Senior Vice President i Danfoss.

Det sker efter ni års tæt samarbejde med statsminister Mette Frederiksen, først som hendes særlige rådgiver i Beskæftigelsesministeriet 2011-2014, Justitsministeriet 2014-2015, stabschef i Socialdemokratiet 2015-2019 og siden da i Statsministeriet.

Martin Rossen skifter til en stilling som vicedirektør hos den sønderjyske virksomhed Danfoss, der især er kendt for at producere termostater til radiatorer. Her får han ansvar for kommunikation og public affairs.

Martin Rossen siger selv om stillingen i Danfoss:

”Min beslutning om at skifte spor arbejdsmæssigt har været vemodig og krævet grundig overvejelse. Følelserne er meget store og modsatrettede. Danfoss er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Jeg er vokset op på Als, og min mor var ansat i virksomheden. Danfoss spiller en vigtig rolle for, at verden lykkes med den grønne omstilling”.

Energieffektiviseringer

Rossen har hermed antydet, at han får en vigtig rolle med at fremme energieffektiviseringer i den grønne omstilling. Rossen kan derfor se frem til et tæt samarbejde med Det Konservative Folkeparti og partiets tidligere formand, Bendt Bendtsen, der er officiel og betalt lobbyist for ”Synergi”, der er stiftet af Rockwool, Danfoss, Grundfos og Velux.

Man må forstå, at energieffektiviseringsvirksomhederne mener, at energieffektivisering er en god forretning, der på afgørende vis kan bidrage til at vi på en overkommelig måde kan leve op til selv de mest ambitiøse klimamål.

Vanskelig opvækst på Als

Med en opvækst under vanskelige kår i et almennyttigt boligbyggeri i Nordborg på Als med en enlig mor og en vanskelig stedfar, som Altinget har skrevet i et portræt, er Martin Rossen vokset op i skyggen af Danfoss og Clausen-familien.

Tidligere gruppeformand Henrik Sass Larsen, har om Rossen sagt, at ”Vi er vokset op langt fra hinanden, men i den samme arbejderklassebaggrund. Der kan man opleve, at voksne ikke er særlig søde, og det har han også taget med sig. Det gør, at Martin gerne vil have tryghed og ro om sin person, og hvis folk leverer det modsatte – intriger – så bliver han ked af det. Sådan oplever jeg ham”, sagde den daværende gruppeformand.

Socialdemokratiet

Martin Rossen har haft en bemærkelsesværdig karriere:

2019 –2020      Stabschef, særlig rådgiver for statsminister Mette Frederiksen, Statsministeriet

2015 – 2019     Stabschef for Socialdemokratiet

2014 – 2015     Særlig rådgiver for justitsminister Mette Frederiksen

2011 – 2014     Særlig rådgiver for beskæftigelsesminister Mette Frederiksen

2008 – 2011     Kommunikationsdirektør, Microsoft Danmark ApS

2007 – 2008     Partner og medejer, Radius Kommunikation A/S

2006 – 2007     Afdelingschef, TDC A/S, Koncern Kommunikation

2002 – 2006     Kommunikationsrådgiver og lobbyist, TDC A/S

2001 – 2003     Leder af International afdeling, DUF

Som talrige kommentatorer har gjort opmærksom på, kan Rossens betydning for Mette Frederiksens socialdemokratiske projekt næppe overdrives.

Kommunikationsbranchen

Med stillingen i Danfoss vender Martin Rossen tilbage til kommunikationsbranchen, hvor han stadig har mange gode kontakter.

En af hans nære venner er Vice President og kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavne, Peter Goll, der også har andre gode forbindelser til socialdemokratiet og fagforeningen 3F.

Peter Goll er kendt fra Falck-sagen. Det var koncernchefen i Falck, Allan Søgaard Larsen, der havde ansat Peter Goll i Falck. Kort tid efter Allan Søgaard Larsens fyring fra Falck måtte Peter Goll også forlade sin direktørstilling. Peter Goll havde som en del af Falcks koncernledelse med titel af Senior Vice President Falck og Global Head of Business Projects og Customer Relations Manager Falck orkestreret hele den masterplan for at få Bios ned med nakken, som Konkurrencerådet vurderede til at være lovstridig, og som blev anmeldt til bagmandspolitiet.

Martin Rossen anbefales at indtage en kritisk holdning til Peter Groll utvivlsomt mange ideer til hvordan Danfoss med en passende dosis astroturfing og andre greb i værktøjskassen kan indtage sin retmæssige moralske lederrolle i det danske samfund – foran NOVO!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s