Anker Boye vil fremover fokusere på lækager

Anker Boye

Fyens Stiftstidende kan den 17. juni 2020 oplyse, at Odense-virksomheden Dantaet har valgt at ansætte tidligere borgmester, Anker Boye, i en stilling som seniorrådgiver.

Dantaet er en elektronikvirksomhed, der igennem tre årtier har udviklet anlæg, som kan bruges til at sikre bygninger mod lækager, så man kan undgå vandskader. Firmaet håber, at Anker Boye kan være med til at udbrede Dantaets produkter, der kan forhindre vandskader, der hvert år koster samfundet flere milliarder kroner.

Anker Boyes tid som borgmester i Odense

Trods meget begrænset intelligens betød et nobelt og tillidsvækkende ydre, at socialdemokraten Anker Boye, klarede sig godt i kommunalvalgene i Odense. Boye førte sig frem med en vis stil, og hans hvide sommerdress og stråhat gjorde indtryk på f.eks. Folkemøderne på Bornholm.

Efter Anker Boyes tid som socialdemokratisk borgmester i Odense i 17 år fik han cementeret et ry for bag den noble facade at være en kæmpe idiot.

Som borgmester var han indblandet i en lang række kritisable sager, men hans navn vil for evigt især være knyttet til Tina Turners ”Simply The Best”. Det blev et af årets største kulturpolitiske skandaler, da hun i 2005 optrådte til fejringen af H.C. Andersens 200-års fødselsdag i Parken.

Det kom efterfølgende frem, at hun havde modtaget 5,8 millioner kroner for at synge to numre i et show, der havde massivt millionunderskud og af den brede offentlighed blev opfattet som både meningsløst og kikset.

Anker Boye fik som bestyrelsesformand for H.C. Andersen Fonden ansvaret for det dundrende underskud, men det var ikke den eneste skandale, der klæber til Anker Boye.

At gennemgå alle sager vil føre for vidt, men i 2014 dukkede en telefonregning for alvor op på de landsdækkende mediers radar og skabte stor ståhej omkring Anker Boye.

Telefonregningen var egentlig fra 2011. Dengang kom borgmesteren hjem fra en ferierejse i Tyrkiet. Hjem kom også en telefonregning på en kvart million kroner.

I september 2014 førte regningen til, at et enigt byråd gav Anker Boye en næse. Odense Kommune og telefonselskabet TDC indgik i øvrigt forlig i sagen. Regningen blev halveret til 125.000 kroner – et beløb, som borgmesteren selv valgte at betale af egen lomme.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s