Frankrig, Belgien, Spanien og Italien griber nu ind på aktiemarkederne

Lars Tvede

Corona-krisen har nu ført til, at det i en række lande nu er forbudt at spekulere i et kursfald på aktiemarkedet. I finansjargonen hedder det at ”gå short i en aktie”, og det sker, ved at spekulanten for en aftalt periode låner aktier og så sælger dem. Det sker i håb om, at på det tidspunkt hvor aktierne skal returneres til ejeren, er det muligt at købe dem tilbage til en lavere pris for at score differencen.

Lars Tvede

Det har vakt opmærksomhed, at iværksætteren og rigmanden Lars Tvede fra sit skattely i Schweiz beredvilligt til flere aviser har fortalt, at han i forbindelse med corona-krisen faktisk har scoret en af sit livs hurtigste fortjenester. Efter at have læst to økonomiske analyser om coronavirussen tilbage i februar gik Tvede fra at være ikke-bekymret til at være voldsomt bekymret. Resolut solgte han sin aktier og begyndte i stedet at handle short, har han forklaret.

Frankrig og Belgien kan nu føres til listen af lande, hvor børsmyndighederne har forbudt shortsalg i bestemte aktier, hvilket kommer, efter at de spanske børsmyndigheder tidligere tirsdag, og Italien fredag har forbudt shortsalg i en række aktier. Det skriver Blomberg News.

Bear market

Shortsalg bidrager i sig selv til at forstærke faldet i et vigende marked – et såkaldt ”bear market”. Forbuddene mod shortsalg indføres i et forsøg på at afskærme de nationale aktiemarkeder fra de store udsving og især fald, der er forårsaget af corona-virussen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s