Gør Danmark overhovedet noget?

FAO

Sult-rapporten viser, at der sidste år var 821 millioner kronisk underernærede mennesker i verden. Det er en stigning fra 811 millioner mennesker året før.
Alligevel fastholder udviklingsminister Rasmus Prehn (S) troen på, at verden kan nå 2030-målsætningen om at udrydde sult.
”Det må være sådan, at den samlede målsætning stadig er at løse sultproblemet i 2030. Det må vi insistere på at holde fast i, selvom det er en stor udfordring. Og at det bliver svært og hårdt arbejde. Vi skal arbejde for at komme i mål med dette her eller så tæt på, som vi overhovedet kan komme. Begynder vi at opgive troen, så bliver det svært,” siger den nye udviklingsminister.
”Vi skal huske, at der har været en lang årrække, hvor det er gået i den rigtige retning. Og så har vi haft tre kedelige år, hvor der er kommet flere sultne. Det er dybt ulykkeligt og hjerteskærende. Så vi må sammen med FN diskutere, hvad vi kan gøre yderligere og anderledes for at komme dette her til livs,” siger Rasmus Prehn.
Hvad med igen at lade landbrug, fiskeri og fødevareproduktion være et indsatsområde i dansk udviklingspolitik?
Rasmus Prehn kunne starte med at genoptage samarbejdet med FAO om fødevareproduktion til gavn for de 821 millioner kronisk underernærede mennesker i verden.
https://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/hver-niende-i-verden-sulter-pa-grund-af-klima-og-konflikt

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s