Norsk modstand

Norge

Norge erklærede torsdag 15 ansatte ved Ruslands ambassade i Oslo for uønsket, fordi de ifølge de norske myndigheders vurdering har drevet efterretningsvirksomhed.

De 15 efterretningsofficerer erklæres uønsket, fordi de har “bedrevet virksomhed, som er uforenlig med deres diplomatiske status”, udtaler den norske udenrigsminister Anniken Huitfeldt.

Diplomaterne skal derfor forlade Norge inden for kort tid.

Udvisningerne var dårligt meldt ud, før det russiske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Tass gjorde det klart, at Rusland vil svare igen. Den form for diplomatsprog plejer at betyde, at Rusland formentlig inden for få dage vil udvise et lignende antal norske diplomater fra Rusland.

Danmark yder tilskud til Rusland

Danmark er mere langmodige overfor de russiske krigsforbrydere. Det fremgår af forslaget til finanslov (34 § 06.11.15.20.), at den danske stat siden 2011 har ydet et årligt kontant tilskud til Den Russiske Ambassade til dækning af den del af huslejeudgifterne, der kan henføres til ejendomsbeskatningen af lejemålene. I 2022 har tilskuddet udgjort 900.000 kr. og det samme tilskud forventes ydet i de kommende år.

I tilfælde af ændrede ejendomsskatter er den danske regering ovenikøbet parat til at ændre tilskuddet til Den Russiske Ambassade.

Ligesom i 1940 er det påfaldende, at Norge vælger at indtage en klar opposition til udenlandske aggressorer, mens danske skatteborgere fortsat skal understøtte Ruslands repræsentation i Danmark.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s